Belediye uyardı: Bu sözlere inanmayın

Develi Belediyesi tarafından dikkat çeken bir açıklama yapıldı. Belediye vatandaşları telefonda hangi sözlere inanmaması için uyardı?

Belediye uyardı: Bu sözlere inanmayın
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Dolandırıcıların telefonla vatandaşları arayıp, kişisel bilgilerini ve banka hesaplarını ele geçirmeye çalışmasıyla ortaya çıkan telefon dolandırıcılığı, toplumun karşılaştığı en yaygın suçlardan biri olarak görülüyor. Ülkemizde de yüksek oranda görülen telefon dolandırıcılığına karşı Develi Belediyesi’nden dikkat çeken bir uyarı geldi. 

Belediye, telefonla arayan ve kendini ‘polis, asker, savcı’ gibi kendini tanıtan kişilere karşı vatandaşların dikkatli olmasını istedi. 

‘Lütfen dikkat!’ başlığı altında bir video yayımlayan belediyenin açıklamasında şu ifadeler kullanıldı; “Sizi telefonla arayarak, kendilerini ‘polis, asker, savcı’ olarak tanıtan ‘Kuyumcu soygunu oldu, hesaplarınız terör örgütünün eline geçti, kimlik bilgilerinizi ele geçirmişler’ gibi sözlere inanmayın. Para ve ziynet eşyalarınızı kimseye vermeyin. Verdikleri hesaba para havale etmeyin, gönderdiklere yere gitmeyin. Hemen telefonu kapatın. 155 polis imdat hattını arayın ya da en yakın polis merkezine başvurun.”