Belediye, şirketlerin borcuna karşılık 12 konut ve ticaret arsasını SGK'ya devredecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP'li belediyelerin SGK'ya olan prim borçlarını ödemeleri çağrısında bulunmasının ardından başlayan tartışmalar sürerken dün yapılan Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin şirketlerinin borçlarına karşılık 12 adet konut ve ticaret arsasının SGK'ya devredilmesi gündeme geldi. Ayrıntılar Kayseri Olay haber bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Belediye, şirketlerin borcuna karşılık 12 konut ve ticaret arsasını SGK'ya devredecek!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin dünkü toplantısında 30’u ek gündem maddesi olmak üzere toplam 67 madde görüşülerek karara bağlandı. 

Gündem maddelerinden biri de Cumhurbaşkanı, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Temmuz’daki grup toplantısında, CHP’li belediyelerin SGK’ya olan prim borçlarını ödemeleri yönündeki açıklamasıydı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan belediyelere borçlarını ödemeleri için yazı gönderirken Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Belediyeye ait şirketlerin SGK’ya olan borçlarına karşılık 12 adet konut ve ticaret arsasını SGK’ya devri için Encümene yetki verilmesi için harekete geçti. 

Belediye şirketlerin borcuna karşılık 12 konut ve ticaret arsası SGK'ya devredilecek!
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, maddenin görüşülmesi sırasında söz alarak; SGK’nın hangi vasıftaki arsaları kabul ettiğini sordu. Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ‘Değerlendirebileceği, örneğin cami alanını almaz, okur alanını almaz. Onları, okullu camiyi Milli Emlak’a vermek üzere hazinemize veririz. SGK zaman içinde bunları satıp değerlendirecek…’ dedi. 

Belediye şirketlerin borcuna karşılık 12 konut ve ticaret arsası SGK'ya devredilecek!
Özel’in SGK’ya toplam borcun ne kadar olduğu ve hangi şirketlere ait olduğu yönündeki sorusu üzerine Büyükkılıç, ‘Ciddi bir borcumuz yok bizim yani. Belediyenin hiç yok’ dedi. Konuşmalar arasında Başkan Büyükkılıç’ın, ‘Malum herkese kabul etmiyorlar. Bize kıyak geçiyorlar.’ dedikten sonra gülerek, ‘Yok herkese yardımcı oluyorlar. Bakanlığımız herkese yardımcı oluyor, sağ olsun’ demesi dikkat çekti. 
Başkan Büyükkılıç, daha sonra CHP’li belediyelere dönerek, borçlarını sordu. Akkışla Belediye Başkanı Mustafa Dursun, SGK borcunun olmadığı ifade edince Büyükkılıç, ‘Helal olsun Ayhan sana temiz belediye bırakmış’ dedi. Bunun üzerine Dursun, SGK’ya borcun olmadığını ancak piyasaya borcun olduğunu belirterek, ‘Memleketin yarısını satsak kurtarmaz’ dedi. 
Yapılan görüşmelerinin ardından madde oy çokluğu ile kabul edildi. 
Mecliste ayrıca; Develi Belediyesi’ne 100 milyon; Talas Belediyesi’ne 240 milyon; Tomarza Belediyesi’ne 132 milyon ve Melikgazi Belediyesi’ne 812 milyon, 176 bin 439 TL ek bütçe talebi de görüşülerek oy birliği ile komisyona sevk edildi.