Belediye harekete geçti

Bünyan Belediyesi kış aylarının gelmesi ile birlikte harekete geçti. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Belediye harekete geçti
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Bünyan Belediyesi, soğuk kış koşullarının etkisiyle sokak hayvanları ve yabani hayvanların beslenmesi için önemli bir adım attı. Zabıta Müdürlüğü tarafından ilçe genelinde başlatılan proje kapsamında, belirlenen bölgelere, doğaya ekmek ve yem bırakılıyor.

Ağır kış şartlarının hayvanlar üzerindeki etkisini hafifletmek amacıyla başlatılan bu proje, sokak hayvanları ve yabani hayvanların beslenme ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor. Belediye ekipleri, belirli noktalara bırakılan yiyeceklerle hem sokak hayvanlarının hem de yabani hayvanların beslenmesine destek oluyor.

Sokak hayvanlarının aç kalmaması için belirli noktalara düzenli olarak ekmek ve yem bırakıldığını ifade eden Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun,  belediye olarak konu üzerinde hassas davrandığını söyledi.

Başkan Altun, "Hava şartları sokaktaki can dostlarımızı da olumsuz yönde etkiliyor. Bizler de bu konuda sokaktaki can dostlarımızın beslenme ve barınma ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Bireysel olarak da hepimiz bu konuda duyarlılık göstermeli ve soframızdan artan kalan ekmekleri ve yemekleri çöpe atmak yerine sokak hayvanlarına ayırmalıyız. Onların da bir can taşıdığını unutmayarak duyarlılık göstermeliyiz" dedi.