Bekaş İnşaat, Kayserispor'a Noter'den ihtar gönderdi

Kayserispor yönetimi tarafından yaptırılan Bağımsız Denetçi Raporu'na  Bekaş İnşaat, noter aracılığıyla ihtar gönderdi.

Bekaş İnşaat, Kayserispor'a Noter'den ihtar gönderdi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Bekaş İnşaat, Kayserispor’a Noter’den ihtar gönderdi

Kayserispor yönetimi tarafından yaptırılan Bağımsız Denetçi Raporu’na  Bekaş İnşaat, noter aracılığıyla ihtar gönderdi.

Bekaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Karahasanoğlu, denetçi raporu ile ilgili Kayserispor’a ihtar çektiklerini ve denetçi raporunu kabul etmediklerini belirterek, “Hesap incelemelerini kabul etmiyoruz” dedi.

Bağımsız denetçi raporunda, “Sponsorluk ve deplasman giderleri ile sorumlukları yerine getirmediği” açıklandı. Bu iddialara, noter kanalı ile cevap veren Bekaş İnşaat yönetim kurulu Başkanı Bekir Karahasanoğlu, tüm sorumlulukları yerine getirdiklerini ve raporla hem şirketlerinin, hem ailelerinin itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını söyleyerek, tepki gösterdi.

Bekaş Yönetim Kurulu tarafından Kayserispor yönetimine iddialar ile ilgili belgelerin de eklendiği ihtar yazısında, sorumlular hakkında hukuki ve cezai hakların aranacağı ifade edildi.  Kayseri 4. Noter aracılığı ile gönderilen ihtar yazısında, ödemeler ile ilgili tüm belgeler de ortaya konuldu.

Bekaş İnşaat tarafından yapılan açıklamada, “Erzurum’a giden Kayserispor kafilesinin bütün giderleri Bekaş tarafından karşılandı ve sponsorluk anlaşması gereği verilen senetler Kayserispor kulübünün borçlu olduğu kişi ve firmalara ödemeleri yapılmıştır. Bu sebeple, Kayserispor tarafından yapılan hesap incelemelerini kabul etmiyoruz” denildi.

Yanlış hesaplar nedeni ile şirketlerinin ve ailelerinin hedef haline getirildiği belirtilen açıklamada, “Konu hakkında şirketimizi ve ailemizi hedef alan asılsız itham ve yakıştırmalar sistemli bir şekilde bazı kişiler tarafından işlenmiştir. Tüm bu asılsız ithamlar,  şirketimize maddi ve manevi zarar vermiştir” denildi.

Hukuki mücadeleyi başlatacaklarını belirten Bekaş Yönetimi, “Şirketimize zarar verecek şekilde hukuka, hakkaniyete aykırı tutum ve davranış içinde bulunanlarla ilgili maddi, manevi tazminat ve cezai bakımdan şikâyet haklarımızı saklı tuttuğumuzu ihtaren bildiririz” ifadelerine yer verildi.

Bağımsız denetçi raporunda Bekaş İnşaat hakkında, “Bekaş İnş. Taah.Tur.San.Tic.A.Ş ile Kayserispor arasında bila tarihli yapılan Reklam Sözleşmesinin    Madde 7 :  Tarafların hakları ve mücbir sebepler dışındaki yükümlülükleri başlığının 7.11. ayrıntısında “ Reklam veren yukarıda yazılı bedel ve yükümlülükler dışında 2018 – 2019 futbol sezonunda Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor ile deplasmanda oynanacak müsabakaya gidecek kafilenin konaklama ve ulaşım giderlerini karşılayacaktır.” hükmü yer almasına rağmen, Kayserispor’un 29.12.2018 – 30.12.2019 tarihlerinde Erzurum deplasmanı için Şahika Seyahat Taşımacılık Turizm Nakliye ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi tarafından yurtiçi konaklama bedeli olarak KDV dahil 119.590,00 TL tutarlı fatura, T.S.S. Turizm Organizasyon Danışmanlık Tic. Ltd. Şti. tarafından da 169.000,00 TL tutarlı fatura düzenlenmiştir.Bu bağlamda ; Bekaş İnş. Taah.Tur.San.Tic.A.Ş reklam sözleşmesinde belirtilen yükümlülüğünü yerine getirmeyerek, kulüp zarara uğratılmıştır.” iddiaları yer almıştı.