Bayramın tadı kaçtı! Vatandaş artık onu da gramla alıyor

Sayılı günler kalan Ramazan Bayramı için tatlı telaş sürüyor. Vatandaşlar misafirlerine ikram etmek için şekercilerin yolunu tutuyor. Peki Kayseri'de şeker fiyatları ne kadar oldu? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Bayramın tadı kaçtı! Vatandaş artık onu da gramla alıyor
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Bayramların olmazsa olmaz şeker ve lokumları… Neredeyse her evin olmazsa olmazı bayram şekeri ve çikolataları… Hem ziyaret gittiğimiz evlerde hem ziyarete gelen misafire ikram edilen özellikle çocukların bir hevesle beklediği lezzetlerden. 

Şeker ve çikolata fiyatları ne kadar?

Rengarenk tezgahlarda yerini alan ve tabağa koyularak ikram edilmeyi bekleyen bayram şekerleri ve çikolatalarının bu yıl fiyatları ne kadar oldu? Kayseri’de şeker satan esnaf geçen yıla oranla şeker ve çikolata fiyatlarına yüzde 50 oranında bir zam yapıldığını söyledi. 

Bayramın tadı kaçtı! Vatandaş onu da gramla alıyor

En uygun şeker ne kadar?

Şekerde en düşük fiyatın 100 TL’den başladığını söyleyen esnaf bu fiyatın bin 200 TL’ye kadar çıktığını belirtti. Esnaf, vatandaşların ortalama 400-500 TL’lik ürünleri tercih ettiğini söyledi. Esnaf satışlardan memnun odluğunu ve son üç gündür gece geç saatlere kadar mesai yaptığını vurgularken, sadece vatandaşların kilo kilo almak yerine gram gram almayı tercih ettiğini ifade etti. 

Girdi maliyetlerinin artmasıyla bunların etikete yansıdığının altını çizen esnaf, örnek olarak ise çikolatanın ham maddesi olan kakao olarak gösterildi. 

Bayramın tadı kaçtı! Vatandaş onu da gramla alıyor