Bayram tatilinin bilançosu açıklandı!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatilinin 7 gününün bilançosunu açıkladı. İşte detaylar... Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırlanan Kayseri haber bültenimizde...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Bayram tatilinin bilançosu açıklandı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından bayram tatilinin 7 gününde trafik polisleri ve jandarma trafiği denetimlerinde 24 saat esasına göre devam eden  bilançoyu paylaştı.

Bayram tatilinin 7. günü olan 12 Nisan 2024 Cuma gününde;
664 trafik kazası meydana geldi. 349.174 araç denetlendi. 24.583 araca hız ve radar işlemi uygulandı. 27.808 araca ise diğer işlemler gerçekleştirildi.

Bakan Yerlikaya, bayram tatilinin ilk 7 gününde meydana gelen kazalara ilişkin üzücü  tabloyu açıkladı. Toplamda 4 bin 370 trafik kazası meydana geldi ve bu kazalarda 55 vatandaşımız hayatını kaybetti. Ayrıca, 7 bin 331 vatandaşımız da yaralandı. 

Ayrıca İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan "Trafik Tedbirleri'ne ilişkin genelgede yer alan kamyon, çekici ve tanker cinsi araçların 14 Nisan saat 05.00'ten 15 Nisan saat 05.00'e kadar İstanbul ve Ankara'ya seyirlerine izin verilmeyeceği yönündeki tedbire ilişkin de değişikliğe gidildiğini açıkladı. Buna göre, tedarik süreçlerinin aksamaması için yaş sebze/meyve, süt ve süt ürünleri gibi bozulabilir gıdalar, dondurulmuş gıdalar, canlı ve kesme çiçek, ilaç, tıbbi malzeme ve akaryakıt taşıyan kamyon, çekici ve tanker cinsi taşıtların öncelikle ana arterler haricindeki güzergahlarda, zorunluluk halinde ise ana arterler üzerinde en az süreyle bulunacak şekilde istisnai olarak seyirlerine izin verileceğini de açıkladı.