Bayram öncesi hayvan alarmı! Yol kontrolü yaptılar...

Kayseri'de ekipler yaklaşana Kurban Bayramı öncesinde adeta alarma geçti. Detaylar Kayseri haber bülteninde...

Bayram öncesi hayvan alarmı! Yol kontrolü yaptılar...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de ekipler yaklaşana Kurban Bayramı öncesinde alarma geçti. Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri kent merkezi ve ilçelerde incelemelerini sürdürüyor.

Kurban Bayramı yaklaşıyor. Bayram öncesi Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkilileri tarama faaliyetlerine tüm hızıyla devam ediyor. Ekipler, kent merkezi ve ilçelerde bir yandan hayvan hareketlerine yönelik yol kontrolleri yaparken diğer yandan da test ve aşılama, kimliklendirmeye yönelik incelemelerini sürdürüyor. 

Kocasinan Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri bu kapsamda hayvan hareketlerine yönelik yol kontrolü uygulaması yaptı. Müdürlükten yapılan açıklamada, “İlçe müdürlüğümüz Hayvan Sağlığı ekiplerince  Kurban Bayramı öncesi hayvan hareketlerine yönelik yol kontrolleri devam ediyor” denildi.

Diğer yandan ilçe müdürlüğüne bağlı ekipler Beydegirmeni Mahallesi’nde de çalışma yaptı.  Kocasinan İlçe müdürlüğü hayvan sağlığı ekiplerince müracaat yapan işletmelere yönelik gerekli test çalışmaları da yapılıyor.

Diğer yandan Yeşilhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü  Hayvan Sağlığı Birimi tarafından İlçeye bağlı Kayadibi Mahalleleri’nde mevcut bulunan büyükbaş hayvanların şap, lsd aşılamaları, kimliklendirme ve sağlık taramaları da sürüyor.