'Bayram ikramiyesi 15 bin lira olmalı'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, ekonomik zorluklarla mücadele eden emekliler için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamalarına karşı yazılı bir açıklamada bulundu. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

'Bayram ikramiyesi 15 bin lira olmalı'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Tüm yurtta olduğu gibi Kayseri'de de ekonomik olarak zor şartlarda hayatını sürdüren emekliler için CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer yazılı bir açıklama geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın bir televizyon kanalında emeklilerin bayram ikramiyesinin artırılmasıyla ilgili açıklamalarına tepki gösterdi. Taşcıer, bakanın sözlerine karşılık yazılı bir açıklama yaparak, emeklilerin yaşamını sürdürebilmesi için bayram ikramiyesinin 15 bin lira olması gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi, "Sayın Işıkhan bir çalışma içerisinde olduklarını ve ikramiye tutarının artırılabileceğini ifade etti. Kendisi bir tutar henüz açıklamasa da üç bin ila en fazla 5 bin lira olabileceği bir süredir konuşuluyor. Biz bunun kesinlikle yeterli olmayacağını, bayram ikramiyesinin 15 bin lira olması gerektiğini söyledik, söylemeye de devam ediyoruz" dedi.

'Bayram ikramiyesi 15 bin lira olmalı'

Taşcıer, milyonlarca emeklinin yoksulluk ve açlıkla karşı karşıya olduğunu belirterek, hükümetin emeklilere yönelik adımlarının yetersiz olduğunu savundu. En düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine yükseltilmesi talebini dikkate almadıklarını ifade ederek, "Aylıklarla ilgili hakkaniyetli ve emekliyi rahat ettirecek bir karar alınmadı. En düşük emekli aylığı asgari ücret seviyesine yükseltilsin talebimize kulak tıkadılar. Ama biz CHP olarak hükümete çağrıda bulunmaya devam ediyoruz" dedi.

Ayrıca, Taşcıer, hükümetin bayram ikramiyesini artırma sözlerine rağmen önerilen tutarın yetersiz olduğunu ve en az 15 bin lira olması gerektiğini belirtti. Bu tutarın emeklilere bir lütuf değil, zaten hakları olan bir miktar olduğunu vurguladı. Enflasyonun yüksek olduğu bir ortamda emeklilere düşük miktarlarda ikramiye vermenin vatandaşı sefalete terk etmek anlamına geldiğini ifade ederek, "Enflasyonun bu denli yakıcı olduğu bir ortamda, emeklilere üç beş bin liraları reva görmek demek, vatandaşı sefalete terk etmek demektir. On milyonlar etin tadını unuttu diyorduk, artık yumurta bile alamaz noktaya geldiler. Bu gidişin sonu korkunç bir açlık krizidir" dedi.