Başkandan çarpıcı iddia: Pandemide nüfusun dörtte birini kaybettik!

Yeniden Milliyetçi Hareket Partisi'nden aday gösterilen Sarız Belediye Başkanı Baki Bayrak, çarpıcı bir iddiayı gündeme taşıyarak, pandemide nüfusun dörtte birini kaybettiklerini açıkladı. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Başkandan çarpıcı iddia: Pandemide nüfusun dörtte birini kaybettik!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Yeniden MHP’den aday gösterilen Sarız Belediye Başkanı Baki Bayrak, 1800 seçmenin kaydının silinmesi iddialarıyla ilgili yaptığı açıklamanın satır arasında çarpıcı iddiayı gündeme getirdi.

Başkandan çarpıcı iddia: Pandemide nüfusun dörtte birini kaybettik!

2019 yerel seçimlerinde Sarız’da 8 bin 543 seçmen olduğunu ve ilçe nüfusunun 9 bin 200 olduğunu ifade eden Bayrak, yaptığı açıklamada,  “Geçtiğimiz yıllarda yaşanan Pandemi süreci içerisinde Sarız'da yaklaşık nüfusumuzun dörtte birini kaybettik. Bu süre zarfında nüfusumuz 7000 'e kadar düştü. 5 yıllık süre zarfında Belediye Politikası olarak, emekli hemşehrilerimiz yılın 9 ayını Sarız’da geçirirken yaklaşık 3 ayını şehir merkezinde geçirmektedirler. Buna istinaden ikamet adreslerini ilçemize taşımalarını isteyerek nüfusumuzu 12000 düzeyine çıkarttık. Doğal olarak yılın büyük bir kısmında ilçemizde yaşamaları sebebiyle ikametgah adreslerinin burada olması mantıklı ve yerindedir. 
Yaklaşmakta olan 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçiminin kış aylarına denk gelmesi sebebiyle ve bazı siyasi partilerin girişimleri ile 5 yıllık süre zarfında ilçemize taşınan ikâmet adreslerini sildirme çabası vardır. İklim koşulları nedeniyle yıllın iki yada üç ayını başka şehirlerde yaşayan hemşehrimizin ikâmet adreslerini sildirmek onları yok saymaktır. 
Bu doğrultuda tüm Siyasi parti temsilcilerine çağrıda bulunuyoruz ve diyoruz ki, ‘Hep Birlikte Sarız Olalım.’  Geriye döndürmüş olduğumuz göç politikasını sekteye vurdurmayalım. lçemizin çıkarlarını, siyasi çıkarlar üzerinde tutalım.” ifadelerine yer verdi.