BAŞKAN SÖZÜNÜ TUTSUN!

BAŞKAN SÖZÜNÜ TUTSUN!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de, CHP’li Meclis Üyelerinin belediye tabelalarına “TC ibaresi eklensin” önergelerinin ardından konu bazı tartışmaları da beraberinde getirmişti. Geçtiğimiz Temmuz ayında Melikgazi Belediye Meclisi’nde Başkan Mustafa Palancıoğlu, CHP’nin önerisi üzerine “Maliyet yüksek TC ibaresi ekleyemeyiz” yönünde ifadeler kullanmış, bu sözler tartışmaları da beraberinde getirmişti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da, yaşanan tartışma sonrasında CHP’lileri eleştirerek,  “TC ibaresini meclise getiren partinin başında olduğu İzmir Belediyesi'nin tabelasında TC  varsa bende Büyükşehir’in başına koyduracağım” açıklaması yapmıştı.

 

“TC ibaresi eklenmesini bekliyoruz…”

 

CHP İl Başkanı Ümit Özer de, daha sonra İzmir Belediyesi’nden fotoğraf paylaşarak, “İzmir’de TC var, Başkan Büyükkılıç verdiği sözü tutsun” yanıtı verdi.  Tomarza Belediye Meclisi’nde de CHP’li Meclis üyelerinin girişimin ardından tabelaya “Türkiye Cumhuriyeti”  ibaresinin eklendiğini hatırlatan  CHP İl yönetimi bir kez daha TC’yi gündeme taşıdı ve Büyükkılıç’a seslendi. CHP’den yapılan açıklamada,  “Milli birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Memduh Büyükkılıç'ı sözünü tutmaya ve aynı zamanda tüm belediyelere TC ibaresi asılmasını bekliyoruz” denildi.

 

 

 

 

Melikgazi Belediyesi’nin geçtiğimiz Temmuz ayı Meclis toplantısında CHP Melikgazi Belediye Meclis Üyesi Hali Yağmur’un, “TC ibaresinin Melikgazi Belediyesi tabelasına eklenmesine” yönelik önergesine Başkan Mustafa Palancıoğlu, “Maliyet yüksek TC ibaresi ekleyemeyiz” yanıtı verince bu durum tepkileri de beraberinde getirmiş ve muhalefet bu cevaba tepki göstermişti.

Konu ülke gündeminde de geniş yer bulmuştu.

BÜYÜKKILIÇ: İZMİR BELEDİYESİ’NDE VARSA BEN DE BÜYÜKŞEHİR’İN BAŞINA KOYDURACAĞIM

Tartışmaları değerlendiren Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise o günlerde CHP’li İzmir Belediyesi’ni örnek vererek, “TC ibaresini Meclis’e getiren partinin başında olduğu İzmir Belediyesinin, varsa bende Büyükşehir’in başına koyduracağım. Ben size CHP’li belediyenin yılların belediyesini söylüyorum. TC ibaresinin hiçbir zararı yok. Bunu gündeme taşımanın bir gereği yok. Bununla gündemi meşgul etmenin bir faydası yok”  ifadelerini kullanmıştı.

Büyükkılıç, daha sonra Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında da konunun bir kez daha gündeme gelmesinin ardından, “Biz hiçbir tabelayı değiştirmedik. Bugüne kadar nasılsa bugün de aynı şekilde. İçişleri Bakanlığımız bize ne talimatı verirse ona da uyarız” dedi.

CHP İL BAŞKANI ÖZER: İZMİR’DE VAR, SÖZÜNÜZÜ TUTUN VE TC’Yİ TABELAYA EKLEYİN

Büyükkılıç’ın bu yöndeki açıklamasının ardından CHP İl Başkanı Ümit Özer, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde TC ibaresinin olduğunu belirterek, “Başkan’a yanlış bilgi vermişler” dedi ve “Büyükkılıç’a sözünü tutması” yönünde çağrı yaptı.

TOMARZA BELEDİYESİ DE CHP’NİN ÖNERİSİYLE TABELAYA TC YAZDIRDI

Yaşanan bu gelişmenin ardından CHP il yönetimi bir kez daha Büyükkılıç’a tabela göndermesi yaptı.

İl yönetimi Tomarza Belediye Meclisi’nde CHP’li üyelerin teklifi üzerine “Türkiye Cumhuriyeti” ibaresinin belediye tabelasına eklendiğini belirterek, bir kez daha Büyükkılıç’a seslendi.

“BÜYÜKKILIÇ'I SÖZÜNÜ TUTMAYA DAVET EDİYORUZ”

CHP il yönetimi, “Başkan Büyükkılıç’ı sözünü tutmaya davet ediyoruz” çağrısı yaptı. Tomarza Belediyesi’nden örnek verilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: AK partili Tomarza Belediyesi’nde, 31 Mart mahalli idareler seçimleri sonrası yapılan ilk meclis toplantısında Cumhuriyet Halk Partisi belediye meclis üyelerinin ilk sözlü önergeleri belediye binasındaki Tomarza Belediyesi tabelasına T.C. ibaresinin eklenmesi olmuş ve oy çokluğu ile bu teklif kabul edildi. Milli birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Memduh Büyükkılıç'ı sözünü tutmaya davet ediyor ve Kayseri Büyükşehir Belediyesinden başlanarak tüm belediyelere T.C ibaresi asılmasını bekliyoruz.

Haber: Cafer ZENGİN