Başkan Palancıoğlu'nun yıllardır içinden çıkamadığı mesele! Bir hastane bilmecesi!

Kayseri Melikgazi Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşüp, karara bağlamak için toplandı. Toplantıda Medical Palace Hastanesi'ndeki ruhsatsız yapı ve imar yoğunluğunun artırılmasına yönelik konu yeniden gündeme geldi.

Başkan Palancıoğlu'nun yıllardır içinden çıkamadığı mesele! Bir hastane bilmecesi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Haber:Cafer ZENGİN- Kayseri’de faaliyet gösteren Medical Palace Hastanesi’nin ruhsatsız yapı konusu Melikgazi Belediye Meclisi’nde yeniden gündeme geldi. Yıllardır zaman zaman gündeme gelen konunun bugüne kadar bir çözüme kavuşturulamaması akıllarda soru işaretleri bırakıyor. 
3 AK PARTİLİ, 1 CHP’Lİ VE 1 MHP’Lİ ÜYE OY BİRLİĞİ İLE REDDETMİŞTİ
Önceki yıllarda konu  Meclis İmar Komisyonu’nda görüşülmüştü. İnşaat yoğunluğunun artırılmasına yönelik talep, komisyon toplantısında reddedilmişti. Komisyonda görev yapan 3 AK Partili, 1 CHP’li ve 1 MHP’li üye oy birliği ile bu kararı almıştı.
PALANCIOĞLU, KOMİSYONDAN NE İSTEMİŞTİ?
Meclise başkanlık eden ve bu konuda talepte bulunan Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Ağustos 2019’da İmar Komisyonu’nun hastaneye giderek, yerinde inceleme yapmasını istedi. Bu talep Meclis’te kabul gördü. Buna göre komisyon hastaneye giderek, ruhsatsız yapıyı yerinde inceleyecek ve imar yoğunluğunun arttırılması talebi hakkında yerinde tespit yaptı.
O tespitin ve komisyonun hazırlayacağı rapor sonrasında ya ruhsatsız yapının yıkımına karar verilecek ya da kaçak yapı konusunda ilgili kanuna göre cezai işlem uygulanacaktı. Aradan geçen yıllara rağmen konuyla ilgili net bir gelişme yaşanmadı. 


“RUHSATSIZ YAPI” BİLMECESİ YİNE MECLİS GÜNDEMİNDE
Hastanedeki ruhsatsız yapı bilmecesi Temmuz ayı Meclis toplantısında bir kez daha gündeme geldi. Bu kez de gerekli bazı dosyaların eksik olduğu gerekçesiyle yeniden görüşülmek üzere İmar Komisyonuna havale edildi. Komisyonda görüşülecek konunun Meclis gündemine bu kez nasıl geleceği, Meclis’in bu konuda nasıl hareket edeceği ve “Başkan Palancıoğlu’nun içinden çıkamadığı mesele” olarak kamuoyunda yorumlanan sorunun nasıl çözüme kavuşacağı merak konusu oldu.

O hastane ile ilgili flaş gelişme… Oy birliğiyle ret çıktı!

Haberin detayları için TIKLAYIN