Başkan Okumuş: 'PÜİS istasyon kapatmaz'
PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş PÜİS Kayseri 5. Olağan Genel Kurulu'nda akaryakıt sektörüyle ilgili açıklamalarda bulundu. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…
PÜİS Kayseri 5. Olağan Genel Kuruluna katılan PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş akaryakıt sektörünün sorunlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
PÜİS’in asla istasyon kapatmadığını belirten PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş: “Kaçakçılar ile müdahale edilme kanununun çıkarılmasını sağladık. Kanunun çıkarılmasına destek verdik. Hala mücadelemiz devam ediyor. Ama algı ne PÜİS kapattı, asla öyle bir şey yok. İnsanlar günaha giriyor, böyle bir şey olmadı” dedi.
PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş Kayseri PÜİS 5. Olağan Genel Kurulundaki açıklamaları şu şekilde: “Bir istasyon kapandığında kendi iş yerimi kaybetmiş kadar üzülen bir insanım. PÜİS asla istasyon kapatmaz. Biz asla istasyon kapatmadık raporları biz tutmuyoruz. Kayıt dışıyla mücadele kanununun çıkarılmasını sağladık. Kaçakçılara müdahale edilme kanununun çıkarılmasını sağladık. Kanunun çıkarılmasına destek verdik ve sağladık. Hala mücadelemiz devam ediyor. Ama algı ne PÜİS kapattı, asla öyle bir şey yok. İnsanlar günaha giriyor, böyle bir şey olmadı. Bu kapananlar mağdur olduğunu söyleyenler geçen hafta bana taziyeye Samsun’a geldiler. Hatta Batman’dan, Adıyaman’dan, Kilis’ten, Diyarbakır’dan, Siirt’ten, Bitlis’ten geldiler. Ben bunların hepsiyle görüştüm. Eğer doğru yöntemle meramlarını bize anlatsalardı haksız olarak kapananların çoğu açılmıştı. Biz onları savunmakla mükellefiz, üyelerimizi savunma mecburiyetimiz var. Bugünde savunacak inşallah orada da bir düzenleme gelecek.
Şimdi toptan ile ilgili bir kanun çalışılıyor. Bizim buradaki ölçümüz şu toptan ile ilgili kanun, bir dağıtım şirketlerine yetki, bayiye de pazarlama ve kar marjı bölüşümü veriyor. İki sorumluluğu bayiden alıyor dağıtıcıya veriyor, üç bölgesel kriter getiriyor, dört riskleri var. Bizim önerimiz ne otomasyona ihtiyacımız yok, yazar kasaya ihtiyaç yok, toptanda düzenlemeye ihtiyaç yok, kayıt dışı ile mücadele personel istihdamına ihtiyaç yok. Ne yapmak lazım? KDV'yle ÖTV'yi birleştirmek lazım. Yazanlarınıza elle girme sorumluluğunu da ortadan kaldıracaksın. Kavga bu yapılırsa bitiyor. Yıllardır bunu ilk dile getiren PÜİS’dir. Bütün televizyon kanallarına çıktım, anlattım. Hala söylüyorum. Bu konuda dört bürokratla geçen hafta çarşamba günü bir mesafe katettik. Şimdi hükümet değişti. Yeni bakanlarımızla o bürokratlar kalacak mı bilmiyoruz. Onlar da bilmiyorlar. Bu konuda da bir yüzdesel kar marjı, iki KDV ve ÖTV birleşmesini PÜİS üçlü yol haritası olarak savunuyor. Yani sektörün devam edebilmesi için bu iki değişime kesinlikle ihtiyacımız var bizim. Ama esas ihtiyacımız ne? Ticaret Odası Başkanımız söyledi Allah razı olsun. Esas ihtiyacımız olan güç birliği. İstiklal ve istikbal birlikten doğar. Size ihtiyacı var, sizin bu kuruma ihtiyacınız var. Adı PÜİS dernek, başka bir sendika kim faydalıysa onun etrafında birleşelim. Ben yine PÜİS’e gelin demiyorum. Kim bu sektöre fayda sağlıyorsa, kim bizim ekmeğimize, rızkımıza katkı sağlıyorsa onu destekleyelim değerli meslektaşlarım. Ben kırk altı yıldır benzinciyim. Ben kırk altı yıldır bu işi yapıyorum, hiç bırakmadan. Bizim içimizde burada görüyorum elli yıldır, altmış yıldır yapanlar var, ata dede mesleğimiz bizim. Ama çocuklarımıza bende oğluma bırakmaya başladım. İnşallah mezun olacak, ona bırakacağım. Yani ben artık ona devretmeyi düşünüyorum. O yüzden sizler de devredeceksiniz. Babasından atasından bu mesleği alanlar var. Onların vebalini taşıdığımızı bilerek bu sendikaya sahip çıkalım” dedi.