Başkan konuştu: Umut verici bir gelişme

Erciyes Üniversitesi Mimarlık Fakültesi mezuniyet törenine katılan Kayseri Mimarlar Odası şube Başkanı Murtaza Er, alınan hangi kararın olumlu olduğunu söyledi. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde.

Başkan konuştu: Umut verici bir gelişme
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapılmış ve bazı bölümler hariç tüm devlet üniversitelerinde ikinci öğretimin kapatıldığı bazı bölümlerde ise kontenjan azaltmaya gidildiğini açıklanmıştı. Erciyes Üniversitesi Mimarlık Fakültesi mezuniyet törenine katılan Kayseri Mimarlar Odası şube Başkanı Murtaza Er, konuya ilişkin açıklamalar yaptı. 

Başkan Er, bu kararın doğru olduğunu savunarak, “Mimarlar odamızın da asli görevi olan mesleğin hak ve hukukunu korumak adına eğitim kurultaylarında yıllarca tartışılan kontenjan sorununa dün itibari ile yüksek öğrenim kurumu başkanımızın ‘Bir taraftan istihdam odaklı yeni programlarla üniversitelerimize ilave kontenjanlar verilirken diğer taraftan da mimarlık, eczacılık, psikoloji, beslenme-diyetetik ve temel bilimlere özgü bazı programlardaki eğitim-öğretim kalitesini yükseltmek amacıyla, piyasa beklentilerinin üzerinde mezuniyete yol açan kontenjanlarda ülkenin ihtiyaçları doğrultusunda yeni düzenlemeler yapılmış ve öğretim elemanları sayısı, derslik ve benzeri kapasite dikkate alınarak düşürülme yoluna gidilmiştir’ açıklaması mesleğimiz adına yerinde ve umut verici bir gelişmedir bunu sizlerle bir daha paylaşmış olayım. Sevgili yeni mezun meslektaşlarımız, mimarlık sorunları sadece mimarların bir araya gelip çözeceği sorunlar olmadığı gibi mimarlık, merkezinde insan olan ve tüm canlılara karşı sorumluluk taşıyan bir meslektir. Yani mimarlık fakültesi mezunları olarak sağlıklı bir kentsel çevre için yaşadığımız çevreye sorumluluklarımız vardır. Başka bir şekilde ifade etmek gerekirse içinde bulunduğumuz coğrafya, yaşadığımız kentlerimiz, ovalarımız, denizlerimiz, ormanlarımız bize atalarımızın mirası değil bize çocuklarımızın emanetidir. Mimarlık fakültesi mezunu her insanın bu bilinci tüm insanlara anlatma ve aktarma sorumluluğu vardır.” dedi. 

Konuşmasının sonunda mezunları ve ailelerini tebrik eden Er, “Değerli meslektaşlarım, şunu unutmayınız, düştüğünüzde her defasında farklı bir yerinden tutunup ayağa kalkabileceğiniz bir mesleğiniz var. Buna bizler birçok defa şahitlik ettik ki bu anlarda hepimizin birer motivasyon cümlesine ihtiyacı olur. Bugünün motivasyon cümlesi cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’in ‘Sizler, yeni Türkiye’nin genç evlatları, yorulsanız da beni izleyeceksiniz. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar. Türk gençliği amaca, bizim yüksek ülkümüze durmadan, yorulmadan yürüyecektir.’ olsun.” ifadelerini kullandı.

Başkan konuştu: Umut verici bir gelişme