Başkan Halkı Kızdırdı

Başkan Halkı Kızdırdı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de, hafta sonu kitlenen ve içinden çıkılmaz hale gelen trafiğe yönelik tepkiler basında yer almıştı. Ulaşım konusunda Kayseri’nin sınıfta kaldığını ifade eden vatandaşlar bu konuda yetkililere tepki göstermişti. İşte ulaşım konusunda artan tepkilerin ardından Büyükşehir Belediyesi’nden beklenen açıklama geldi.  Büyükşehir Belediyesi Ulaşım, Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanı Ferhat Bingöl, sorunun Açıköğretim Fakültesi sınavlarından kaynaklandığını belirtti.

Büyükşehir Belediyesine yöneltilen eleştirilere de tepki gösteren Bingöl, “Kurnazlıklarla yapılan açıklama ve haberleri yol gösterici değil art niyetli değerlendiriyoruz.” ifadelerini de kullandı. Bu açıklamalara vatandaş ise düşündüren cevaplarla karşılık verdi. İşte şimdi arkanıza yaslanın, derin bir nefes alın, rahatlayın ve vatandaşın isyanına kulak verin. Şimdi söz sırası vatandaşta… Herkes sussun, çünkü halk konuşuyor.

İşte sosyal paylaşım sitelerinin yanı sıra dün haber merkezimize gelen Büyükşehir Belediyesi Ulaşım, Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanı Ferhat Bingöl’ün açıklamalarına yönelik tepkiler. “Art niyetsiz”  (!) şekilde halkın isyanına öz be öz gazetecilik yaparak yer veriyoruz.

Şimdi söz milli iradede, yani son söz milletin;

Erol Demir: Demek ki Kayseri’de hiç çarşı pazara çıkmıyor bu başkan. Başkan ya her şey ayağına geliyor demek. Akşam üzeri Eski Sanayi’den Meydan’a bir git gör, orda trafik nasıl.

Ahmet Cihan: Şimdi esas suç A.Ö sınavın olması mı yoksa sizin yanlış yaptığınız icraatlar mı? En basiti Hürriyet Beşyol, buraya öyle bir kavşak yaptılar ki Allah esirgesin ölümlü kazalara davet ediyor.

Adnan Karayağız: Raylı Sistem Kayseri’ye yapılmıştır en büyük kazıktır. Yolların trafiği mahfetti. Günü kurtarmak için yapılan bir projedir. Belediyecilikte her zaman ileriye dönük icraat yapılır. Bizimkiler kaldırım taşı yapar, park yapar, bahçe yapar, rant kapıları kapanmasın diye.

Ömer Oğuz: “Ne konforundan bahsediyor bu adam ya. Hiç halk otobüsüne binmemiş. Sen cıkmışsın konfordan bahsediyorsun. Vatmanların eline vermişsiniz kumandaları. Işıkları onlar yönetiyor. Sonrada çıkıp burada saçma sapan konfordan bilmem neden bahsediyoruz.

Ahmet Navruz: Verdiği cevaplara bakınca problemin niye çözülmediği ortada. Geç kaldık çözüm üretemedik demiyor da bahaneler üretiyor.

 

 

Yalçın Şişli: Vatandaşın şikayetini okuyan yok, cevap veren yok, dikkate alan yok...Bu nasıl bir belediyecilik anlayışı...Başkan Çelik beye bir cadde hakkında yazı yazdım yolladım cevap bile gelmedi..Sekreteryasına telefon ettim başkan özel yazılara cevap vermez dediler....Kendime cadde, ev, para istemiyorum..Bir caddeye çok kaza oluyor diye ışık koyun diye yazı yazdım...Vatandaşı adam yerine koyan yok ki....

Ferit İlhan: 14 yılda araç sayısı %160 araç sayısı artıysa sizde 14 yıldır yatmasaydınız yol yapsaydınız. Şu bir gerçek tramvay yapıldı Kayseri perişan hale geldi trafik açısından biz maliyetleri bilmeyiz. Türkiye’de en fazla para kazanan belediye ulaşım mesafesi diğer şehirlere göre çok kısa ve alınan toplu taşıma ücretleri çok fazla toplu taşımada ucuzlama olursa belki insanlar şahsi araç kullanmayacak toplu taşımayı tercih edecek. Az da olsa şehirde dolaşan araç sayısı düşecek ama maalesef hem ülke geneli hem de özde şehrimizde bir rehavet var. Eski hizmetler yok, vatandaştan uzaklaşma var. Her gün bir yerlerde açılış adı altında yeme, içme gezme milletin malını har vurup harman savurma var. Bunun bedeli mutlaka siyasi olarak verilmeli.

Atıf Yakut: Kavşakların hali ortada. Kayseri’deki trafik ışıkları Türkiye’nin hiç bir yerinde yok. Doğu Garajı’nın oraya bir kavşak yaptınız maşallah maşallah aynı yerde dört ışık var ve her gün kaza oluyor. Yazıklar olsun size. Tramvay diye bir şey getirdiniz, o güzelim caddeyi mahvettiniz.

Ercan Ergün: Herhalde biz bu şehirde yaşamıyoruz. Gün geçtikçe sarpa saran trafik çözümleri labirent gibi kavşaklar bol bol ışık olan şehir burası değil.

Sefa Atalay: Madem bu kadar insan art niyetli MIMSIN- İLDEM- BEYAZSEHIR otobüslerinden birine binsin görsün art niyetli kim? Şehirden haberi yok, oturduğu yerden ahkam kesiyor.

Harun Demir: Köprülü kavşaklarda yine ışık bekliyoruz. Mimsin kavşağında Sivas Caddesi boyunca gidenlere alt geçit yapılabilirdi. Işıksız transit geçerdik.

Murat Şahin: Şehir merkezlerini bırakta az mahallelere bak. Oylumun orayı katıyorsunuz, ışık hala var ne zevk alıyorsanız, dur kalk yapmayla...

Ahmet Kül: Sümer üst geçitini bir görün artık, şehrin ortasında yapılan saçma kavşakları görün her gün kaza oluyor. Yönetmekle alakasızsınız kuyruk acısı mı bu açıklama?

Hüseyin Demirel: Laf salatası sayfalarca açıklama yapmış biz aptalız ya bilmeyiz. Halep’te orda Arşın da orda. Sorun belli.

Ali Özyurt: Vatandaş olarak ya biz çok geri kafalıyız, aklımız yetmiyor yollara köprülere

Ya da belediye olarak siz çok akıllı ve ileri görüşlüsünüz. Tebrikler ve teşekkürler yapılan icraatlara.

İlker Kay: Açıklamayı yapan abimizin Belediyedeki sayfasına baktım, Ulaşım konusunda oldukça kariyerli birisiymiş ama sonuç neden nasıl böyle oldu 95yılından beri Ankara metrosunda, İstanbul metrosunda çalışıp Kayseray’da proje müdürü olup nasıl böyle bir sisteme ikna oldu acaba?

Ertan Karakaya: Başkan bey gelsin beraber Organize’den stadyumun arka yoldan şehir merkezine beraber gidelim. Araba 6 gün dayanmıyor.

 

Veysel Bcklı: Ucuz etin yahnisi bu kadar olur başkan. 13 km yolu yaptığınız tramvay 50 dakikada gidiyor. Şehirler arası otobüs o kadar dakikada il değiştiriyor. Kayseri’den, Nevşehir’e gidiyor.

Osman Arslan: Sayın Başkan aksam saat 18-19 arası Organize’den çarsıya doğru aracınızla gelin kaç dakikada geleceksiniz. Eski Toyota terminal, Şeker ışıklarını kaç ışıkla geçeceksiniz.

Ömer Yiğit: İşinin ehli olmayanlar is başına gelirse öyle olur. Oturmuş koltuğa 60 yıllık yol yapıyoruz diyor. O zaman arabalar havadan gidecek öyle hesapladılar herhalde.

Murat Özdemir: Kayseri Belediyesi’nin her zaman trendi olmuştur her köşe başına lamba koymak. Işık yanıp sönüyor ya, mutlu oluyorlar...

Yasin Kaya: Maşallah memleketimizde hiç trafik sorunu yok yok diyenler, hiç trafiğe çıkmıyorlar meralde.

Mehmet Arık: Biz başka Kayseri’de mi yaşıyoruz. Akşam trafiği çilesi çıktı bir de. Kayseri’de güzelim yollar mahvoldu.

Enes Aydın: 60 yıllık program yapıyoruz diyorsunuz 7 yıllık raylı sistemin bir bölümünü yer altına alacağız diyorsunuz ve diyorsunuz ve diyorsunuz sizce bir çelişki yok mu?

Mustafa Akyürek: Hiç güleceğim yoktu, yalanı gerçek gibi anlatıyorlar ya. Pazar günü sınav gündüz idi akşam ki yoğunlukta mı sınavdandı.

Mehmet Akkoyun: Mahvettiniz yolları ne olur dokunmayın yollara. Siz yaptıkça trafik sıkışıyor, siz dokundukça trafik sarpa sarıyor. Tramvayı başımıza bela ettiniz. Sizin yapacağınız tek iyilik Kayseri’ye, Tramvayı ya kaldırmak ya da yer altına almak.

Yılmaz Demir: Sizin şehircilik planını öğrenmeniz için 40 fırın ekmek yemeniz lazım. Hangi 60 yıldan bahsediyorsunuz.

Mehmet Akcan: Madem 60 yıl sonrası düşünülüyor , 5 yıllık raylı sistemin bir bölümü neden yer altına alınıyor.

Lütfullah Altuntaş: Bence 3 ay sonrasını düşünerek iş yapıyorlar

İhsan Gavurgacı: Sanki geriye doğru gidiyoruz.

Hasan Köktaş: Bu kadar insan salak sadece bunların kafası çalışıyor. Metro diye bir şey var tramvay yapılıyor yolları daha da daraltmak için. Çok güzel insanların gözünü boyular, sağ sola çiçek böcek yapmaktan başka bir şeye yaramıyorlar.

Ahmet Toprak: Belediye başkanının şirket kurup yoldan otopark ücreti aldığı şehirdir Kayseri. Devletin asli görevinden birisi de yol yapmaktır. Bir de bunla övünürler.

Selim Göçmen: Koskoca yazı yatarak geçiren belediye kış gelince iş makinelerini yollara sürüyor. Talas bulvarını iki şeride düşürüp sol şeritte de Yol Süpürme Aracını çalıştırıyor ki 60 yıllık vizyonlarını gözümüzün içine sokabilsin. Her ağaç gölgesine her yaya geçidine ışık koyuyor ki ne kadar Avrupalı bir şehir olduğumuz, belediyemizin vizyonunun akıllara sığmaz genişliğini dakikalarca trafikte kalarak rahat rahat izleyelim. Türkiye’nin en pahalı ulaşımını ve en pahalı suyunu bizlere sunarak ne kadar lüks içinde yaşadığımızı hatırlatıyor. Vizyon budur işte...