Başkan Davut Şahin: Belediye borçları konusunda iyi durumdayız

Tomarza Belediye Başkanı Davut Şahin, Olay Türk TV'de yayınlanan 'Ramazan Özel' programına konuk oldu.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Başkan Davut Şahin: Belediye borçları konusunda iyi durumdayız
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Olay Türk TV'de katıldığı Ramazan Özelprogramında göreve geldikten sonraki 2 yıl içerisinde yaptıkları belediye çalışmaları hakkında durum değerlendirmesi yapan Tomarza Belediye Başkanı Davut Şahin,  belediyenin borçları konusunda iyi bir seviye geldiklerini aktardı. Başkan Şahin piyasaya olan borçlarının ise yok denecek kadar az kaldığını dile getirdi. 

"GÖREVE GELDİĞİMİZDE 13 MİLYON BORÇ VARDI"

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın bütün ilçelere sahip çıktığını belirten Şahin, göreve geldikten sonra devraldıkları 15 milyon liralık borcu 8 milyon liranın altına indirerek ciddi bir tasarruf sağladıklarını söyledi.
Başkan Şahin sözlerine şu şekilde devam etti; "Biz göreve geldiğimizde yapılandırılmış borçlarımızla beraber 13 milyon TL civarında borcumuz vardı. Şu anda 6 milyon civarında yapılandırılmış borçlarımız var. Piyasaya borcumuz yok denecek kadar az kaldı. 2 yıl içerisinde belediyemiz 5 buçuk 6 milyon lira civarında bir tasarruf etti. Bir çok iş yaptık ama sağ olsun Büyükşehir Belediye'miz aracılığı ile yaptık. Gelen paylarımızla da borçlarımızı ödedik. Memduh Başkan bütün ilçelere sahip çıkıyor sağ olsun bizi de kırmıyor. Yapılan hizmetlerin çoğunda bize destek oldu. Yani genel olarak borcumuz 8 milyon TL'ninde altında şu anda. Büyükşehir Belediyesi bize iyi destek veriyor bizim bir nefes almamız gerekiyordu. Büyükşehirden aldığımız desteği de hemşehrilerimize sunduk. Elhamdülillah şimdi iyi bir seviyedeyiz zaten bizler esnaflıktan da geldiğimiz için borçtan da korkmayız işin doğrusu. Akıllı davranmamız gerekiyordu biz 2 yıl boyunca bunu yaptık. Bundan sonra ki yapacağımız işleri de planlayıp programladık."