Başkan Çolakbayrakdar: O defterleri kapattık!

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Olay Türk TV'de yaptığı açıklamada geçmişten günümüze kadar gelen anlamlı destek çalışmasını Kayseri'de de yaşattıklarını dile getirdi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Başkan Çolakbayrakdar: O defterleri kapattık!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, geçtiğimiz Ramazan ayında ilçede mahalle bakkallarında “Zimem Defteri” yani bugünkü adıyla veresiye defterlerinde vatandaşların borçlarının silinmesine yönelik çalışma yaptıklarını belirtti.  Osmanlı’dan kalma geleneği ilçede yaşattıklarını dile getiren Çolakbayrakdar, “Bu sene arkadaşlar Zimem Defteri, yani hayır sahipleri eskiden gelen bir kültür, bir mahalledeki bakkalardaki veresiye defterini satın alıyorlar ve borçları kapatıyorlar. Böyle bir geleneği yaşatma adına arkadaşlarımız Ramazanın manevi iklimi havasında bu kültürü yaşattılar ve veresiye defterlerini satın aldılar. Vatandaş sabah geliyor ki borçlar kapanmış” dedi.
"YARIŞACAĞIZ..."
Başkan Çolakbayrakdar, “Kocasinan'ımız da Zimem Defteri geleneğini sürdüren hayırseverlerimizden Allah razı olsun. Bu zor zamanlarda hayırda yarışarak birbirimizin yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini de kullandı.