Başkan Çelik ne demek istedi?

Başkan Çelik ne demek istedi?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından 20 Temmuz’da Kayserili Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile yine Kayserili Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal’ın adlarının kent merkezinde yeni açılacak iki caddeye verileceğini açıklamıştı. Ancak Çelik, bu açıklamasından 6 gün sonra bu kez, “Bu konuda acele etmemek lazım, sakin olmalıyız, anlık kararlar vermemeliyiz.” açıklamasıyla şaşırttı.

 Darbe girişimi sırasında mesai arkadaşları tarafından rehin alınan, buna karşın darbe bildirisini imzalamadığı belirtilen Kayserili Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile yine darbeye karşı duran Kayserili Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal’ın adı kent merkezinde yeni açılacak iki caddeye verilecekti. Bu açıklamayı 20 Temmuz’da Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik yaptı.

6 GÜN ÖNCE

Çelik, "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin komutanı, hemşerimiz yiğit insan Orgeneral Hulusi Akar, kendisine yapılan fiziki saldırı ve başına dayanan silaha karşın demokrasiden ve hukuk devletinden ödün vermeyeceğini göstermiştir. Türk halkı gibi biz de hemşerimizle ve onu yetiştiren ailesiyle gurur ve onur duyuyoruz. Keza, Hava Kuvvetleri Komutanımız da darbeci hainlerin baskısına boyun eğmemiştir. Demokrasi yiğiti, her iki değerli komutanımızın isimlerini, kendilerinin onayıyla, Büyükşehir Belediye meclisimizin kararıyla iki ayrı caddede yaşatacağız." ifadelerini kullandı. Buna göre, Genelkurmay Başkanı Akar’ın adı, Büyükşehir Belediyesi'nin Gültepe Köşk Mahallesi’nden başlayıp, Talas ilçesi üzerinden Kayseri- Malatya karayoluna kadar uzanacak 12 kilometrelik yeni açılan yola verileceği, Hava Kuvvetleri Komutanı'nın adı da yine yeni açılacak bir yola verileceği belirtildi. Ancak aradan 5 gün geçti ve Başkan Çelik bu kez temkinli konuştu.

6 GÜN SONRA: “BU KONUDA ACELE ETMEMELİYİZ, SAKİN OLMALIYIZ”

Başkan Mustafa Çelik,  komutanların isimlerinin caddelere verilmesi ile ilgili olarak yöneltilen soruya bu kez,  “Bu konuda acele etmemek lazım, sakin olmalıyız, anlık kararlar vermemeliyiz.  İlerleyen süreçte bunları değerlendireceğiz.” diye konuştu. Çelik’in son 1 hafta içerisinde yaptığı farklı yöndeki bu iki açıklama kafalarda soru işaretleri oluşturdu.  Haber/Foto: Cafer ZENGİN