Şok Çelik iddiası...

Şok Çelik iddiası...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

MECLİS ÜYESİ HASHALICI’DAN ŞOK ÇELİK İDDİASI

Melikgazi Belediye Meclis toplantısında Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ile ilgili iddialar ortaya atıldı. MHP’li Meclis Üyesi Mustafa Hashalıcı’nın gündeme taşıdığı iddialara göre Başkan Çelik’in, 15 askerin şehit edildiği durağa anıt yapılması ile ilgili olarak, “o durakta bir zafer yok ki anıt yapalım” dediği ileri sürüldü.

Melikgazi Belediye Ekim ayı meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda MHP Meclis üyesi İrfan Dursun, Mustafa Hashalıcı ve Başkan Büyükkılıç’ın atışması damgasını vurdu. Mecliste konuşan Hashalıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ile ilgili şok bir iddiayı gündeme taşıdı.

Melikgazi Belediye Ekim ayı meclis toplantısı yapıldı. Meclis’te söz alan MHP Meclis üyesi İrfan Dursun ve Mustafa Hashalıcı ile Başkan Memduh Büyükkılıç’ın karşılıklı atışması dikkat çekti. Bütçe maddesinde söz alan MHP’li Meclis üyesi İrfan Dursun, bütçenin 1 milyar TL olması gerektiğini söyledi.

Bu sözlerin ardından konuşan Başkan Büyükkılıç, Dursun’a cevap verdi. Daha sonra konuşan MHP’li bir diğer meclis üyesi Mustafa Hashalıcı’da şehit olan askerin 15 günlük nişanlısının iddiasını gündeme taşıdı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ile ilgili şok iddiayı gündeme getiren Hashalıcı şunları söyledi: “Talas durağında bomba patlatılması sonucu 14 askerimizin şehit olduğu dava Cuma günü görüldü. Şehit yakınları ve gaziler Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’i ziyaret ettiler. Ana gaye olarak buradaki şehitler anıtı olarak değil de, 15 Temmuz’da çoğu yerde hem şehitlerimizin ismini veriyoruz, hem de 15 Temmuz’u unutmamak adına bir yerlere anıt dikiyoruz ve üzerini de yazıyoruz. Burada PKK’nın yaptığı bir saldırı. PKK sadece Türk Milletinin düşmanı değil Kürtlerin de düşmanıdır. Çocuklarında kadınlarında düşmanıdır. Bu anıta dikilmesini talep ediyoruz. Bana Talas durağında şehit olan askerin 15 günlük nişanlısı Gonca kızımızın mesajını size iletmek istiyorum ve ben de aynen kınıyorum. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in sözlerini şiddetle kınıyorum. Belediye Başkanı’nın dediği çok çok zoruma gitti. Aşağılayıcı bir sözdü. Hani dedi ya o durakta bir zafer yok ki anıt yapalım. Orada bir yenilgi yok ki. Bu sözü hangi akılla söylemiştir. “dedi.

Hashalıcı’nın bu şok iddiası ile ilgili söz alan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise, “Gerekiyorsa başkanımızla görüşelim. Böyle bir söz edeceğini ben zannetmiyorum. Bizim amacımız şehitlerimizin hatıralarını her zaman korumak. Bundan bir ders çıkarmak. Şehitlerimiz bizim gurur kaynağımız.  Gerekiyorsa gidelim başkanımızla beraber görüşelim. Yazılana çizilene hemen inanmayalım. Sayın başkanımızın da bizden farklı düşündüğünü düşünmüyorum.“ dedi.

 

Daha sonra meclis üyesi olan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Yılmaz Üçkan konuya açıklık getirdi. Üçkan, “ O gün ki ziyarette bende vardım. Randevu alan da bendim. Gonca kızımızı da tanıyorum. Kelimenin nereden nasıl alındığına ben de şaşırdım. Şehit yakınları da taleplerini getirdi. Çelik Başkanımızın dediği şu biz oraya anıtların en güzelini yapmalıyız fakat biliyorsunuz terör örgütlerinin reklam yapıp bak biz burada bomba patlattık ve bu tür şeylerin yapılmaması için onlar yarın zafer kazandık demesin diye biz anıt konusunda titiz davranıyoruz. Yeni yapılan park hava ikmaldeki özellikle 17 Aralıkta şehitlerimiz ve bütün şehitlerimiz anısına çok güzel projemizin olduğunu bu konuda beraber çalışacağımızı dile getirdi. Başkanımız orada öyle bir şey telaffuz etmiş olsaydı önce ben müdahale ederdim. Gonca kızımızın öyle demesine çok şaşırdım. Öyle bir kelime söylese benim orada oturmam mümkün mü? Ben Gonca kızımızla ve sizinle oturalım çay kahve içelim. “dedi. –Haber Merkezi