Başkan Büyükkılıç'ın yeni danışmanının alacağı ücret belli oldu!

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclis Temmuz ayı meclis toplantısında Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükılıç'ın yeni danışmanının alacağı ücreti de belirledi. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Başkan Büyükkılıç'ın yeni danışmanının alacağı ücret belli oldu!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin Temmuz ayı Meclis toplantısı Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın başlandığında yapıldı. Toplam 82 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı Meclis toplantısında dikkat çeken gündem maddelerinden biri de Başkan danışmanı olarak görev yapmak üzere karşılıklı sözleşme yapılacak olan Avukat Fevzi Konaç’a verilecek ücretin belirlenmesiydi. 
Bu konuda Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterinin brüt maaşının yüzde 50’si olması yönünde önerge verilirken, önerge oy çokluğu ile kabul edildi. Meclis üyelerinin ne kadar ücret alacağını sorması üzerine Başkan Büyükkılıç, bu ücretin 35 bin TL olduğunu ifade etti. 

Başkan Büyükkılıç'ın danışmanının alacağı ücret belli oldu!

5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanununun 20’ inci maddesi gereği nüfusu iki milyonu aşan büyükşehir belediyelerinde on, diğer büyükşehir belediyelerinde 5’i geçmemek üzere başkan danışmanı görevlendirebiliyor.

Büyükkılıç’a danışmanlık yapacak olan Konaç, Cihannüma Dernek Başkanlığı ve yine Beytülmakdis Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanlığı görevlerini de yürütüyor.