Başkan Büyükkılıç, ekibini kuruyor. İşte ayrıntılar…

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin yeni Başkanı Memduh Büyükkılıç, çalışma arkadaşlarını belirlemeye başladı.

Başkan Büyükkılıç, ekibini kuruyor. İşte ayrıntılar…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin yeni Başkanı Memduh Büyükkılıç, çalışma arkadaşlarını belirlemeye başladı. Her belediye Başkanı gibi ekibini kuran Büyükkılıç, Melikgazi’deki önemli kurmaylarını Büyükşehir’e transfer etti.

Bu kapsamda Melikgazi’deki Yardımcısı Serdar Öztürk Genel Sekreter Yardımcısı oldu. Yine Melikgazi’deki çalışma arkadaşlarından Ali Süslü  İmar  ve Şehircilik Daire Başkanı, Gürcan Senem de Kültür Varlıkları Daire Başkanı olarak görev aldı.

Ali Süslü ile ilgili 2 yıllık Meslek Yüksel Okulu mezunu olduğu ve Daire Başkanı olması için 4 yıllık fakülte mezunu olması gerektiği yönünde konuşulan iddialar da yansıyan bilgiler arasında.

Elektrik Şirketi’nde de Yönetim Kurulu Başkanı olan Büyükkılıç,  Kazım Nuralan’a görev vermedi. KCTEAŞ yönetimine alınmayan Nuralan’ın, aynı zamanda Büyükşehir İmar A.Ş.’deki görevinden de alındığı belirtildi. Nuralan’ın yerine Serdar Altuntuğ’un görevlendirileceği de konuşulan iddialar arasında.

Büyükşehir’de 63 yaşına giren, daha önce İmar ve Şehircilik Daire Başkanı olarak görev yapan Mehmet Everekli de bu kez müfettiş kadrosuna alındı.

Çelik döneminde görev yapan Ali Yılmaz ve  Ahmet Okur’un da izne ayrıldıkları ifade edilirken,  Özel Kalem’deki Türker Fidancı’nın da izinden geri çağırıldığı konuşuluyor. Özel Kalem kadrosunda bulunan diğer bazı isimlerin de izinde olması dikkat çekti.

Melikgazi Belediyesi’nde özel kalem olarak görev yapan Mehmet Çavuş’un da Büyükşehir’e geldiği ifade edilirken, Başkan Çelik döneminde Basın Yayın Müdürlüğü görevini yürüten Osman Yalçın’ın da görevinden istifa edip, Kayseri Üniversitesi’ndeki görevine geri döndüğü belirtildi.

İşletmeler ve İştirakler Daire Başkanı İlyas Yıldırım’ın odasının da boşaltılıp, Genel Sekreter Yardımcılığı görevine getirilen Serdar Öztürk’e verildiği dile getirildi.

Diğer yandan Büyükkılıç’ı seçim döneminde de yalnız bırakmayan ve tüm mesaisini Büyükkılıç ile birlikte geçiren Cenani Ayaydın’ın da Büyükşehir Belediyesi’nde görev alması bekleniyor. Büyükkılıç’ın güvendiği isimler arasında yer alan Ayaydın’ın, yeni dönemde Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapacağı kaydedildi. Haber: Cafer ZENGİN