'Başarısızlık Varsa, Milli Eğitim Bürokratları Önce Kendilerine Baksın'

'Başarısızlık Varsa, Milli Eğitim Bürokratları Önce Kendilerine Baksın'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Memur-Sen Kayseri Temsilcisi Aydın Kalkan, Türk Büro-Sen Genel Başkan Yardımcısı Bayram Öztürk’ün, “Devletin içine Memur-Sen ikinci paralel yapı olarak giriyor” yönündeki sözlerine cevap verdi. Kalkan, “Aynaya baktıklarında kendilerini görüyorlar her halde ”dedi. Öğretmenlere yönelik performans sistemini de kesinlikle kabul etmediklerini belirten Başkan Kalkan, “Milli Eğitim’de başarısızlık varsa önce Milli Eğitim Bürokratlarının kendilerine bakması gerekir” diye konuştu.

 Türk Büro-Sen Genel Başkan Yardımcısı Bayram Öztürk’ün, “Devletin içine Memur-Sen ikinci paralel yapı olarak giriyor” yönündeki sözlerinin yankısı sürüyor.

Memur-Sen Kayseri Temsilcisi Aydın Kalkan, “Memur-Sen’in ikinci bir paralel olma gibi bir gayesi yok” dedi . Kalkan, “Öğretmen alımında ise KHK ile mülakat var. Komisyonlar kuruluyor, komisyon değerlendirme yapıyor ve işe alım bu şekilde oluyor. Memur-Sen’in ikinci bir paralel söylemini asla kabul etmiyoruz. Bunu Eğitim Bir-Sen’li ler müdür yada müdür yardımcıları oluyor mantığı ile düşünüp söyleniyorsa, şu anda Kayseri’de 18 bin eğitim çalışanın 9 bin 500’ü Eğitim Bir-Sen’li. Diğer tüm sendikaların toplamından daha fazla. Ne olacak bu noktada müdür ve müdür yardımcılığı noktasında biraz daha sayı önce olacak. Çünkü diğer sendikaların toplamının iki katı. Onun için Memur-Sen’in ikinci bir paralel olma gibi bir gayesi yok kesinlikle” dedi.

Memur-Sen’in toplu sözleşmede memurların haklarını savunamadığı yönündeki eleştirilere de yanıt veren Kalkan, “Sabahlara kadar pazarlık yapıldı. Türk toplumu olarak genel başkanlarımızın masaya yumruğunu vurup kalmasını beğenir miydik? Elbette beğenirdik ama ondan sonrası günleri düşünerek imzalar atıldı” diye konuştu.

 “CUMHURBAŞKANI ŞUNU DİYOR: BİZ MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI’NDA BAŞARISIZIZ”

 Öğretmenlere yönelik performans sistemini de kesinlikle kabul etmediklerini belirten Başkan Kalkan, “Milli Eğitim’de başarısızlık varsa önce Milli Eğitim Bürokratlarının kendilerine bakması gerekir” diye konuştu.

Kalkan, şunları söyledi:  “Cumhurbaşkanı şunu diyor; ‘Biz Milli Eğitim Bakanlığı’nda başarısızız’ “dedi. Herhalde Milli Eğitim bürokratları aynaya baktılar öğretmenleri gördüler. Ya kardeşim başarısızlık varsa önce kendinize bakın. Hemen öğretmenlere başarısızlığı havale edip te öğrenciye öğretmeni, veliye öğretmeni, öğretmenin öğretmeni, zümrenin öğretmeni, okul müdürünün öğretmeni değerlendirmesi kabul edilir bir şey değil. Zaten daha öncede yatıyorsunuz, çalışmıyorsunuz, aldığınız maaşı hak etmiyorsunuz denildi alanda bir itibar suikasta uğradı öğretmenler”

 

“SİSTEM ÖĞRETMENLERİ ŞAMAR OĞLANINA DÖNDÜRMEKTEN BAŞKA BİR İŞE YARAMAZ”

 “Getirilmek istenen sistem öğretmenleri şamar oğlanına döndürmekten başka bir işe yaramaz” diyen Kalkan, “ Sistem öğrenci ve veliyi öğretmene parmak sallar duruma getirmekten başka bir işe yaramayacak.”dedi. Kalkan,  şöyle konuştu: “Şu anda da bu yapılan şey öğretmenin motivasyonunu, öğretmeni şamar oğlanına döndürmekten başka herhangi bir işe yaramayacaktır. Kayseri’de pilot iller arasında biz genel merkez olarak bununla ilgili karar aldı. 1 ile 100 puan arasında not vermenin ne kadar göreceli olduğunu göstermek için bu tasarıyı geri çekin dedi genel merkezimiz. Böyle bir şeyi kabul etmemiz mümkün değil. Öğretmenin bir sürü sıkıntısı varken artı bu sıkıntıyı eklemenin mantığı kesinlikle kabul edilebilir bir şey değil. 1 ile 100 puan arasında veli ve öğrenci öğretmene puan verecekmiş. Neye göre puan verecek, neye göre değerlendirecek. Genel Merkezimiz bizim öğretmenlerimiz 100 tam puana layıktır, eğer bunu geri çekmezseniz herkes bir birine 100 puan versin kararı aldık. Bu yan yana oturan öğretmenleri karşı karşıya getirmekten başka bir işe yaramayacak. Öğretmenin motivasyonunu bozacak. Öğrenci ve velilinin öğretmene parmak sallar duruma getirmekten başka bir işe yaramayacak. Geçen bir öğretmen arkadaşımız anlatıyor: “Bir çocuk 40 dakika kafasını masadan kaldırmadı. Masaya kafasını koydu kitap yok, defter yok, hiçbir şey getirmiyor. Ondan sonrada bir şey söyleyince öğretmen teneffüs zili çaldıktan sonra öğrenci öğretmenim size ne zaman not vermeye başlayacağız demiş. “düşünebiliyor musunuz öğretmenin sınıftaki pozisyonunu. Bir an önce bu tasarıyı kim akıl ettiyse geri çekilsin. Bakanlık bu yanlışlıktan vazgeçsin”