Başakpınar Şehit Cengiz Timurcuoğlu Ortaokulundan Anlamlı Ziyaret

Başakpınar Şehit Cengiz Timurcuoğlu Ortaokulundan Anlamlı Ziyaret
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Şehit Cengiz Timurcuoğlu ortaokulu öğrencilerinden oluşan kafile 18 Mart Çanakkale Zaferi haftası dolayısıyla Çanakkale’ye ziyarete gitti.

Başakpınar  Şehit Cengiz Timurcuoğlu 7 ve 8.sınıf öğrencilerinden oluşan kafile  Çanakkale Zaferi ve şehitlerimizi  anma haftası dolayısıyla Çanakkale’ye ziyaret gerçekleştirdi. Düzenlenen geziye 40 öğrenci ve 5 danışman öğretmen katıldı. Karayolu ile  Çanakkale'ye ulaşan öğrenci ve öğretmenler sırasıyla; Kilitbahir,Seyit onbaşı anıtı,Seddülbahir,Alçıtepe köyü,Abide,Yahya çavuş anıtı, 57.alay, Ertuğrul tabyaları,Morta koyu ve Conkbayır'ı ziyaret etti.

Ziyaret esnasında duygu dolu anlar yaşayan öğrenciler ‘her zaman derslerde duydukları yerleri görmenin ayrı bir mutluluk olduğunu’ söylediler. Gezide öğrencilere danışmanlık eden öğretmenler ise ‘burada bu havayı öğrencilere yaşayarak ,göstererek öğrencilerimize bu savaşın o günkü koşullarda nasıl kazanıldığını göstermek istedik.Bu yüzden bu geziyi düzenlemeye karar verdik’ dediler. Çanakkale’de bir gece konaklayan kafile ardından Bursa’nın tarihi ve turistik yerlerini gezdiler.

Haber: Emre Polat