Balıkesir'e Kayserili Başkan...

Balıkesir Barosu'nda 3 adaylı yarışın kazananı Kayserili avukat oldu. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haber bülteninde.

Balıkesir'e Kayserili Başkan...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Balıkesir Barosu Olağan Genel Kurulu 12-13 Ekim tarihlerinde yapıldı. Mevcut Başkan Nadir Karakaşlı’nın, sağlık sorunları dolayısıyla aday olmadığı seçimlerde üç aday başkanlık için yarıştı. 

Seçimi Kayseri Tomarzalı Avukat Hakan Topaloğlu kazandı. Topaloğlu 503 oy, diğer adaylar Engin Ada 367 oy, Şule Türkmenli ise 294 oy aldı. Topaloğlu’nun yeni yönetiminde ise, Dilek Özkayıhan, Menderes Mete, Mustafa Okay Atalay, Utku Doğan Dobruca, Hale Özmen, Elif Ezgi Alp, Ziya Özsoy, Özlem Paşaoğlu, Didem Akbey Erdidal ve Murat Özyılmaz yer aldı. 

Hakan Toplaroğlu kimdir?

1972 yılında Merzifon'da doğan Topaloğlu, Ankara'da ilköğrenimini tamamladı. Diyarbakır’da ortaokul ve liseyi bitiren Topaloğlu, 1990 yılında Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde lisans öğrenimine başladı ve 1991 yılında ise Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğrenimini sürdürdü. 1997 yılında mezun olan Topaloğlu, avukatlık stajının ardından 1998 yılında Balıkesir Barosu'na kayıtlı avukat olarak meslek hayatına başladı.  Serbest avukatlık ve bilirkişilik yapan Topaloğlu, Balıkesir'de meslek hayatını sürdürüyor. Balıkesir Barosu'nda mesleki çalışmalarını sürdüren Topaloğlu, 2016-2022 yılları arasında Balıkesir Barosu Disiplin Kurulu Başkanı olarak görev yaptı. 2022 yılında Barolar Birliği Eğitim Merkezi eğitmeni olarak görev alan Topaloğlu, Anayasa Mahkemesi'ne ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne bireysel başvuru konusunda eğitimler verdi.