Bakanlıkta Özhaseki dönemi sona erdi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, görevi Mehmet Özhaseki'den aldı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Bakanlıkta Özhaseki dönemi sona erdi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararla Çevre, Şehircilik ve Değişikliği Bakanı Murat Kurum oldu. Gece saatlerinde istifasını açıklayan Mehmet Özhaseki, 2023 yılında görevi devraldığı Kurum’a bakanlık görevini düzenlenen törenle yeniden devretti.

Devir teslim töreninde konuşan Özhaseki, “Gücüm ne yetiyorsa onu yaptım. Bilgim, birikimim, çabam nereye kadarsa hepsini vermeye çalıştım. Vicdanen çok müsterihim. Makamlara gelmekten ziyade giderken başınızın dik olması çok önemli. Görevi benim kadar iyi yapacağına inandığım bir arkadaşıma, kardeşime devrediyorum. Şimdi benim başlattığım, yarım bıraktığım işleri kardeşimin tamamlayacak diye inanıyorum. Devlette devamlılık esas. Ülkeye çok hizmetler etti. Artık bugün görevimi tamamlıyorum. Bana düşen bir şey varsa elbette ki yapacağım. Geride biraz dua ordusuna katılağım. Yine de çağrıldığım zaman ne varsa ülkem ve milletim için doğru ne ise yapmaya gayret edeceğim.” dedi. 

Görevi devralan Bakan Kurum ise konuşmasında, “Hem görevi alırken hem devrederken gurur duyduğum, 1994 yılından bu yana yaptığı görevlerle bizim örnek aldığımız ağabeyimize, bakanımıza teşekkür ediyorum. Geçmişteki ki yine elimden geleni yapacağım.Sadece 11 ilimizde değil kendiliğinden dahi yıkılan binalar başta İstanbul olmak üzere 81 ilimizde deprem dönüşümü noktasında yapılması gereken her türlü gayreti hiçbir siyaset gözetmeksizin elimizi taşın altına koyarak gerçekleştirmek istiyoruz. ” ifadelerini kullandı. 

Kurum, iklim değişikliğiyle de mücadele edeceklerini sözlerine ekledi.