Bakanlık yeni listeyi açıkladı: Ayıplı ürünler listesinde Kayseri'den firma var mı?

Tarım ve Orman Bakanlığı taklit ve tağşiş yapılan ürünleri günlük olarak yayımlamaya devam ediyor. 2 Ekim'de Kayseri'den 12 firmanın 18 ürünü listede yer alırken, 3 Ekim tarihli listede Kayseri'den firmaların yer alıp almadığı merak konusu oldu. Ayrıntılar Kayseri Olay haber bülteninde…

Bakanlık yeni listeyi açıkladı: Ayıplı ürünler listesinde Kayseri'den firma var mı?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Tarım ve Orman Bakanlığı’nı taklit veya tağşiş yapılan gıda üreten firmalar listesini günlük olarak yayımlamaya başladı. 2 Ekim 2024 tarihli listede Kayseri’den 12 firmanın 18 ürünü yer aldığı görüldü. 

3 Ekim 2024 tarihli listede ise toplam 30 ürünle ilgili taklit veya tağşiş yapıldığı tespit edildi. Bu kez Kayseri’den hiçbir firmanın yer almadığı listede;

Zeytinyağlarına tohum yağı karıştıran, domates salçasına gıda boyası katan, kanatlı etiyle kıymalı börek yapan, farklı yağlarla tereyağı üreten firmalar ve markalar kamuoyu ile paylaşıldı. 

Kayseri firmalarının yer almadığı listede Bursa, Konya, Iğdır, İstanbul, Manisa, Gaziantep, Siirt, İzmir ve Diyarbakır illerinde faaliyet gösteren firmaların yer aldığı görüldü.