Bakanlık uyardı: Durum riskli, Kayseri'deki o ürüne dikkat! Elinde olan ve kullananlar acil geri göndersin

Kayseri'de üretildiği ifade edilen ürünle ilgili Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık yetkilileri ürünün risk taşıdığını belirterek, vatandaşlara seslendi: Söz konusu ürünün acilen kullanılmasını bırakın, ilgili firmaya geri gönderin. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Bakanlık uyardı: Durum riskli, Kayseri'deki o ürüne dikkat! Elinde olan ve kullananlar acil geri göndersin
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'de ürün geri çağırma duyurusu yapıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uyardı. Bakanlık'tan yapılan açıklamada elinde söz konusu ürün bulunduranların ürünü ilgili firmaya geri göndermeleri istendi.

Bakanlık'tan 'ürünü geri gönderin' çağrısı

Kayseri'de üretildiği ifade edilen ürünün elektrik çarpmasına karşı koruma ile toza, katı cisimlere ve neme karşı koruma ile yalıtım direnci ve elektriksel dayanıklılık deneylerinin olumsuz sonuçlandığı ifade edildi. Bakanlık yetkililer, söz konusu ürünün acilen kullanılmasının bırakılıp firmaya geri gönderilmesi yönünde kamuoyuna çağrı yaptı. 

Bakanlık uyardı: Durum riskli, Kayseri'deki o ürüne dikkat! Elinde olan ve kullananlar acil geri göndersin

'Risk taşıyor, uygunsuz'

VOLUX marka, OZ 50085/01 CR model ürünün Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ilgili yönetmelik gereğince belirli gerilim sınırları için tasarlanan elektrikli ekipman ile ilgili yönetmelik kapsamında standartlara göre test ve muayene edildi. Yapılan inceleme sonrasında Ürün Güvenliği ve Teknik Düzenlemeler Kanunu gereğince Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yazısı ile ürün hakkında orta risk taşıyan uygunsuzluğa karar verildi. 

Piyasada yasaklandı

Bu nedenle Bakanlık yetkilileri, alınan karar ile birlikte 'Ürünün piyasaya arzının ivedilikle durdurulması, piyasada bulundurulmasının önlenmesi, piyasadan çekilmesi geri çağrılması vb. kararları verildiğini' duyurdu. 

Ürünün firmaya gönderilmesine yönelik masraflar karşılanacak

Bakanlık, ayrıca vatandaları uyararak, ürün ve firmayla ilgili şu bilgileri verdi: Elinde söz konusu ürünü bulunduran kişi veya kurumların adı geçen ürünün; Elektrik çarpmasına karşı koruma ile toza, katı cisimlere ve neme karşı koruma ile yalıtım direnci ve elektriksel dayanıklılık deneylerinin olumsuz sonuçlanması üzerine söz konusu ürünlerin acilen kullanılmasının bırakılıp aşağıda unvanı, iletişim bilgileri ve adresi yazılı firmamıza göndermeleri önemle rica olunur. Ürünün, intikaline ilişkin tüm masraflar tarafımızca karşılanacak olup, 7223 sayılı Kanun’un 19’uncu maddesinin üçüncü fıkrası gereğince tarafınıza; Ürünün teslim tarihindeki perakende satış değerinin ödenmesi imkanını sunarız. Firma Unvanı: Öznur Elektrik ve Tesisat Malzemeleri İnş. Taah. Tic. San. Ltd. Şti. Adresi: Osman Kavuncu Bulvarı Melikgazi'