Bakanlık'tan Özdemir'e yanıt: Tüm tedbirler alınacak

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir'in, geçtiğimiz ay Tarım ve Orman Bakanlığına verdiği soru önergesine yanıt geldi. Yanıtta, Kayseri için gerekli tüm tedbirlerin alınacağı ifade edildi. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde.

Bakanlık'tan Özdemir'e yanıt: Tüm tedbirler alınacak
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Kayseri’nin sorun ve talepleri ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor. MHP’li Özdemir’in geçtiğimiz ay Tarım ve Orman Bakanlığı’na Kayseri’de Toprak Mahsulleri Ofisi’ne ait alım noktalarını sordu. Özdemir’in geçtiğimiz yıl randevu alımında çiftçilerin yaşadığı sorunlara karşı alınan tedbirlere de değindiği yazılı soru önergesine Bakanlığın yanıtı şöyle; 

“2024 yılında Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından Kayseri ilinde hububat alımlarının 10 TMO alım noktası, 6 lisanslı depo olmak üzere 16 noktada gerçekleştirilmesi planlanmıştır. TMO Alım Noktaları; Pınarbaşı ve Sarıoğlan Ajans Amirlikleri, Tomarza ve Yeşilhisar Tesisli Ekipleri, Bünyan, Develi, Felahiye, Himmetdede, Kamber ve Kaynar Geçici Alım Merkezleri şeklinde olup lisanslı depolar ise Develi, Felahiye, Himmetdede, Talas, Pınarbaşı ve Sarıoğlan'da bulunmaktadır.

TMO'nun randevu sisteminde 2024 döneminde teknolojik yenilikler yapılmış, sistem yeni baştan tasarlanmış ve daha kullanıcı dostu bir ara yüzle devreye alınmıştır. Üreticilerimiz bu kapsamda randevularım internet üzerinden www.tmo.gov.tr, randevu.tmo.gov.tr web adreslerinden veya TMO işyerlerinden alabilmektedir. İlerleyen tarihlere doğru randevu takvimi açılmış, tüm üreticilere istedikleri tarihte randevu alma imkânı sağlanmaktadır.
TMO tarafından hasat ve piyasa durumu yakından takip edilmekte ve 2024 alım dönemi için gereken tüm hazırlıklar tamamlanmıştır. TMO geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da üreticilerimizin alım terinin karşılanması ve üretimin sürdürülebilirliğini sağlayacak tüm tedbirleri alacaktır.”

Bakanlıktan Özdemir'e yanıt: Tüm tedbirler alınacak

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir’in Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya 10 Haziran 2024 tarihinde verdiği yazılı soru önergesi ise şöyle;

Ülkemizde hububatla ilgili hasat döneminin gelmesiyle birlikte Toprak Mahsulleri Ofisi'nce ürünlerin alım süreci de yakında başlayacaktır. Bu kapsamda;

1. Kayseri'de Toprak Mahsulleri Ofisi'ne ait toplam kaç alım noktası vardır?
2. Bu sezon Toprak Mahsulleri Ofisi, Kayseri'den hangi ürün gruplarında, ne kadarlık hububat alımı yapmayı planlamaktadır?
3. Geçen yıl randevu alımlarında çiftçilerimizin yaşadıkları zorlukların, bu yıl tekrarlanmaması için hangi tedbirler alınmıştır?
 

Bakanlıktan Özdemir'e yanıt: Tüm tedbirler alınacak