Bakanlık ifşalamaya devam ediyor! Listede Kayseri var mı?
Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit ve tağşiş listesini bir kez daha güncelledi. Peki yeni listede Kayseri yer aldı mı? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.
Tarım ve Orman Bakanlığı, vatandaşların güvenli gıdaya ulaşmasını sağlamak amacıyla yaptığı denetimlerini sürdürüyor. Bakanlık, denetimler sonucunda tespit edilen uygunsuz ürünleri de kamuoyu ile paylaşmaya devam ediyor. Bakanlık internet sitesinde düzenli olarak yayımladığı ‘Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar’ ve ‘Taklit ve Tağşiş Yapılan Gıdalar’ listesi güncellendi. Listeye yeni firmalar da eklendi.
Liste ikiye bölündü
Bakanlık bu kez Taklit ve Tağşiş Yapılan Gıdalar listesini ikiye bölerek vatandaşlarla paylaştı. Taklit ve Tağşiş-1 listesi, ‘Ürünlere aynı değeri taşımayan başka bir maddenin, o madde yerine aynı maddeymiş gibi katılması’ şiarıyla hazırlanırken, Taklit ve Tağşiş-2 listesi ise ‘Ürünlere temel özelliğini veren öğelerin ve besin değerlerinin tamamının veya bir bölümünün mevzuata aykırı olarak çıkarılması’ ifadesi çerçevesinde oluşturuldu.
Kayseri listede var mı?
Yapılan gıda denetimleri sonucunda, köftede sakatat, kıymalı pide harcında kanatlı hayvan eti, lahmacun harcında sakatat eti, sucuğun içinde sakatat konduğu ortaya çıktı.
Diğer yandan önceki listelerde yer alan Kayseri bu kez listede yer almadı.