Bakanlık harekete geçti! O ilaçlar piyasadan toplanacak ve imha edilecek

Sağlık Bakanlığı sağlık kuruluşlarını uyardı. Bakanlık tarafından alınan kararla birlikte hangi ilaçlar için satış blokajı uygulanarak, söz konusu ilaçların tedarik zincirinde dağıtılması engellendi ve imha edilmesi yönünde karar çıktı? Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Bakanlık harekete geçti! O ilaçlar piyasadan toplanacak ve imha edilecek
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Denetim Hizmetleri Başkan Yardımcılığı tarafından yayımlanan ‘Tüm Sağlık Kuruluşlarının Dikkatine’ başlıklı duyuru dikkat çekti.

Kayseri'deki Eczacılar da uyarıldı

Söz konusu duyuruda bazı ilaçların toplanarak, imha edilmesine yönelik karara vurgu yapıldı.  Bu yönde Kayseri'de faaliyet gösteren Eczacılar da uyarıldı ve gerekli çalışmaları yapmaları istendi. 

Bakanlık harekete geçti! O ilaçlar piyasa toplanacak ve imha edilecek

Denetimler sonrası karar alındı: O ilaçlar toplanıp, imha edilecek

Miadı dolmuş ürünlerin imha edilmek üzere satış blokajlarının kaldırılmasına yönelik alınan karara yönelik açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Avis İlaç San. ve Tic. A.Ş. tarafından 'penisilin üretim tesisinde üretilen ve sefalosporin üretim tesisinde üretilen' Kurumumuzca yapılan denetim neticesinde, tesiste üretilen bazı ürünlerin belirtilen partilerine gerekli inceleme, analiz ve değerlendirme süreci sonuçlanıncaya kadar İlaç Takip Sisteminde satış blokajı uygulanmış olup, mevcut bulunduğu sağlık kuruluşlarında ilgili partinin kullanımının durdurulmasının önem arz ettiği 17.01.2022 ve 19.01.2022 tarihinde duyurulmuştu. Tarafımızca yapılan değerlendirmeler sonucunda miadı dolan ürünlerin İlaç Takip Sistemi hareketlerinin sağlanarak ürünlerin firmasına tesliminin sağlanması ve firma tarafından imha işlemlerinin yapılması amacıyla listelerde belirtilen miadı dolmuş ürünlerin imha edilmek üzere satış blokajları kaldırılmıştır. İlgili sağlık mesleği mensuplarına önemle duyurulur.

Bakanlık harekete geçti! O ilaçlar piyasa toplanacak ve imha edilecek