Bakan Yerlikaya, hain saldırının detaylarını açıkladı!

Hain terör saldırısının detaylarını açıklayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 'Hiçbir şekilde rehin olayı yaşanmadı' dedi. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haber bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Bakan Yerlikaya, hain saldırının detaylarını açıkladı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bilkent Şehir Hastanesi’nde TUSAŞ'a yönelik terör saldırısında yaralananları ziyareti sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bakan Yerlikaya, saldırıda yaralanıp tedavileri süren 8 kişinin durumlarının iyi olduğunu söyledi.

Hain terör saldırısının detaylarını açıklayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Hiçbir şekilde rehin olayı yaşanmadı" dedi.

Saldırıyı iki teröristin gerçekleştirdiğini belirten Bakan Yerlikaya: "15:26 gasp edilen bir taksi onunla TUSAŞ’ın nizamiyesine geliniyor. Araçtan biri kadın biri erkek iki hain terörist iniyor. Ellerinde hiçbir silah olmayan masum insanlara ateş saçıyorlar.

Orada şehit olan arkadaşlarımız kardeşlerimiz var. Kendisi yaralanmasına rağmen Atakan Şahin kahramanımız ki oda şehit oluyor biliyorsunuz. Yaralı olmasına rağmen tabancası ile karşısındakinin büyük tüfeğinin olmasına rağmen ateş ediyor ve kadın teröristi yaralıyor.

15:26’dan 4 dakika sonra yaralandığını gören kadın terörist kendini patlatıyor. Çünkü vücudunda üzerinde yüklü miktarda önemli miktarda plastik patlayıcı var. Bu patlama hadisesinden sonra 15:30’dan sonra 10 dakika sonra iki zırhlı araçla birlikte bizim Jandarma Özel Harekatımız oraya geliyor. Yani saldırıdan 14 dakika sonra olaya ilk müdahale o iki zırhlı aracımız tarafından Jandarma Özel Harekat ve Polis Özel Harekat birimlerimiz oraya akın ediyor. Jandarma Genel Komutan Yardımcımız, Ankara Emniyet Müdürümüz, Emniyet Genel Müdürümüz ve iki Bakan Yardımcımız olmak üzere en kısa süre içerisinde 730 jandarma ve emniyet birimi gidiyor. 

Havadan da unsurlarımız da binanın etrafını tamamen çembere almak üzere oraya gönderiliyor. Kadın terörist kendini imha ettikten sonra oraya en yakın bina olan akademi binasına girdiklerini bildikleri için hemen oraya geliyorlar.

15:52’de binanın dışı tamamen cam, turnikeler var ve kapı var. Oraya korku salarak yani büyük bir azametle girilmesi kararı veriliyor. Shortland kapıya 60-70 km hızla kapı ve camı patlatarak oraya giriyor.

17 kahraman Özel Harekat Polisimiz ‘V’ şeklinde çelik kalkanlarla oraya giriyor. Şoka giren panikleyen erkek terörist 2 el bombası atıyor. Arkadaşlarımız onunda diğer terörist gibi üzerinde bombaları olduğunu bildiği için 2 özel harekat polisi hafif şekilde yaralanıyor.

O bina içerisinde hemen yukarı doğru kaçmaya başlıyor. Orada çatışma başlıyor. Hiçbir şekilde rehin alma durumu yoktur. Hiçbir şekilde içeride rehin olayı yaşanmadı, net, açıktır. Eğer içeriye bu şekilde girmekte geç kalsaydık Allah muhafaza bunları konuşuyor olabilirdik. Ama orada benim Polis Özel Harekatımın cesareti ve bu şekilde girmesi rehin alma gibi bir durumu yaşatmamıştır.

Panikleyen terörist 3. kata çıkıyor ve tuvalete saklanıyor ve sıkışıp kalıyor. 16:40’da yani bizim Polis Özel Harekat polisi kahramanlarımızın içeriye muhteşem girişinden 48 dakika sonra çıkış olmayacağını bildiği için kendini orada patlatıyor. Tedbirlere rağmen 5 arkadaşımız hafif şekilde yaralanıyor. Hiçbir özel harekatımızda bir mermi yarası yok, hiçbir jandarmamda bir mermi yarası yok. Camın patlamasından kırıklardan hafif yaralanmalar hariç.” dedi.