Bakan Yerlikaya'dan depremle ilgili açıklama

Sivas'ta yaşanan 4.7 ve on dakika arayla 4.1 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan ilk açıklama geldi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Bakan Yerlikaya'dan depremle ilgili açıklama
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Dün Malatya 5.9 depremle sallanırken bugünde Sivas'ta peş peşe iki deprem meydana geldi. AFAD’dan alınan bilgilere göre, Sivas merkezde saat 11.29’da 4.7 büyüklüğünde, 11.39'da ise 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremi Kayseri ve çevre iller de hissederken ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuz durum yaşanmadı.

Depremle birlikte vatandaşlar büyük bir panik ve korku yaşarken, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan ilk açıklama geldi. Bakan Yerlikaya saha çalışmalarına başlandığını söyleyerek: 'Sivas’ta 4.7 ve on dakika arayla 4.1 büyüklüğünde meydana gelen depremlerde, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına derhal başladı.  İlk belirlemelere göre herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır. 

Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun.' açıklamasını yaptı. 

Bakan Yerlikaya'dan depremle ilgili açıklama