Bakan Yardımcısıyken görevden alınmıştı! Yeni görevi belli oldu…

Güven'in yeni adresinde Dekan da Kayseri'nin yakından tanıdığı bir isim...

Bakan Yardımcısıyken görevden alınmıştı! Yeni görevi belli oldu…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Haber: Cafer ZENGİN-  Sağlık Bakan Yardımcısı iken görevden alınan aynı zamanda Erciyes Üniversitesi (ERÜ) eski Rektörü  Prof. Dr. Muhammet Güven'in yeni görevi belli oldu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan atama kararında Güven, Bakan Yardımcılığı görevinden alınmıştı.
2018 yılı Temmuz ayında Rektör iken Bakan Yardımcılığı görevine atanan Güven’in, 2020 yılı Kasım ayında bu görevi sona ermişti. Yaşanan sürecin ardından Güven’in yeni adresi Ankara’daki Lokman Hekim Üniversitesi oldu. Prof Dr Güven,  Lokman Hekim Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi oldu.

ÜNİVERSİTENİN DEKANI DA TANIDIK BİR İSİM!

Diğer yandan Güven’in görev aldığı üniversitenin Tıp Fakültesi Dekanı da Kayseri kamuoyunda tanıdık bir isim. Lokman Hekim Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Metin Yıldırımkaya, Fakülte Dekanlığını bir süre önce Prof. Dr. Mehmet Doğanay’a devretti.
Prof Dr Doğanay, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Kliniğinde Enfeksiyon Hastalıkları Kliniğinin Kurucu Öğretim Üyesi olarak göreve başlamıştı. 
Aynı zamanda Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi olan Doğanay, Lokman Hekim Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi olarak da görev yapıyor.