Bakan uyardı: Tedbirli olun

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki vatandaşlara dikkat çeken uyarılarda bulundu. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Bakan uyardı: Tedbirli olun
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte tüm yurtta sıcaklıklar arttı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’den de vatandaşlara uyarılar geldi. 

Hava sıcaklıklarının 5 ila 10 derece artacağını söyleyen Bakan Özhaseki, ormanlarda çıkabilecek yangın ihtimali ve diğer olumsuzluklara karşı uyarılarda bulundu.

Özhaseki açıklamasında, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı; Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün hava tahmin raporuna göre; Ülkemiz genelinde hava sıcaklıklarının, mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin edilmektedir.

Marmara'nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında, rüzgârın saatte 40-60 km kuvvetli, yüksek kesimlerde ise saatte 60-80 km hızla esmesi beklenmektedir.  Yüksek sıcaklık ve kuvvetli rüzgârın etkisiyle; Ülkemizin akciğerleri olan ormanlarımızda çıkabilecek herhangi bir yangın ihtimaline ve diğer olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızdan daha dikkatli ve tedbirli olmalarını istirham ediyorum.” ifadelerini kullandı.