Bakan Şimşek'ten net rezerv paylaşımı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından Merkez Bankası rezervlerine ilişkin paylaşım yaptı. Detaylar Kayseri Olay'da...

Bakan Şimşek'ten net rezerv paylaşımı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından Merkez Bankası rezervlerine ilişkin paylaşım yaptı.  Merkez Bankası rezervlerine ilişkin11 Temmuz'da yaptığı açıklamada Bakan Şimşek, brüt rezervler 148,4 milyar dolarla tarihi zirvesine ulaştığını ve geçen yıl mayıs ayına göre artış 50 milyar dolar olduğunu açıklamıştı. 

Bakan Şimşek bu haftaki paylaşımında Merkez Bankası rezervlerine ilişkin yeni bir açıklamada bulundu. Bakan Şimşek, "Swap hariç net rezervler son 4,5 yılın zirvesinde." dedi.

Bakan Şimşek'ten net rezerv paylaşımı!

'Net rezervler 18,1 milyar dolar olarak gerçekleşti'

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından geçtiğimiz 11 Temmuz'da yaptığı paylaşımla da Merkez Bankası rezervlerinin güçlenmeye devam ettiğini bildirerek, "Brüt rezervler 148,4 milyar dolarla tarihi zirvesine ulaşırken, geçen yıl mayıs ayına göre artış 50 milyar dolar oldu. Swap hariç net rezervler ise aynı dönemde 78,7 milyar dolar artarak 18,1 milyar dolar olarak gerçekleşti. Rezervlerimizdeki bu eğilim finansal istikrarı güçlendirerek dezenflasyon sürecine önemli katkı sağlamaktadır." değerlendirmesinde bulundu.