Bakan Özhaseki'ye çağrı: 'Bizi çetelerden kurtar'

Kayseri'deki kooperatif mağdurları Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'ye, 'Bizi çetelerden kurtar' diye seslendi. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Bakan Özhaseki'ye çağrı: 'Bizi çetelerden kurtar'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’ye özel çıkartılan ‘Kooperatif Yasası’ ile umutlanan binlerce kooperatif mağduru Anayasa Mahkemesi’nin iptal kararının büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. AYM kararı sonrası, kooperatif yönetimleri açtıkları davaları bir bir kazanırken, yüz binlerce lira vererek ev sahibi olan vatandaşlar, evlerini kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Kayseri Milletvekili sıfatıyla, 2 Ocak 2022 tarihinde AK Parti Kayseri İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 2022 yılı değerlendirme toplantısında,konuyu gündeme taşıyarak, “Özellikle fakir fukaraya bu tür işlem yapan arkadaşların hiç birisi iyi niyetli değil. İnsanlara, “Hadi tüm borcunuzu bitirdiniz, güle güle oturun” derken, vatandaşlar kooperatif kapandı zannederken; 10-15 kişiyle kooperatif genel kurullarını toplayıp, güya yönetimi ele geçirip, tasfiye edilmemiştir diyerek yeni borç çıkarmak hiç de adil değil. Bunun için gerekirse savcılığa suç duyurusunda da bulunacağız. Çete suçlamasıyla da ilgili, İçişleri Bakanımızı da arayacağım. Onlar da (kooperatif yönetimleri) kendilerine çeki düzen versinler. Bu fakir fukara insanlar sahipsiz değil. Biz sonuna kadar onların arkasında olacağız, sorunlarını da çözeceğiz. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın…” sözleriyle yaşanan mağduriyete dikkat çekmişti. Bakan Özhaseki’nin bu mağdurların umudu oldu. Yaşanan gelişmeleri Olay mikrofonlarına değerlendiren Yapı Kooperatifleri Mağdurları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hamza Korkmaz, “Sayın Bakanımız geçen yıllarda yaptığımız görüşmelerde bize bu konuda yardımcı olacağını söyledi. Kanun çıktı ama iptal oldu. İptal olduktan sonra davalar da aleyhimize sonuçlanmaya başladı. Şuan 7 bin üye, aileleriyle birlikte yaklaşık 30 bin kişi mağdur. Bir şekilde bu olayın önüne geçilmesi lazım. Sayın Bakanımız daha önceki açıklamasında, çetelerin oluştuğunu çetelerin üzerine gideceğini söylüyordu. Sayın Bakanımızdan bu konunun üzerine hassasiyetle gitmesini istiyoruz…”
Kooperatif zedeleri için de çadır kursunlar!
Mahkemelerin sonucunda üyelerin evlerinin icra ile satıldığını, üyelerden de geçmişe dönük kira istendiğini belirten Korkmaz, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Vatandaşlar 10-15 yıldır oturdukları evlerinden çıkartılıyor, gidecek bir yerleri yok. Artık deprem bölgesinde kurduğumuz gibi buraya da kooperatif zedeler için çadırlar kursunlar. Bunu bütün siyasetçilerimize anlatmamıza rağmen, söz vermelerine rağmen halen bir ilerleme sağlayamadık. Buna bir şekilde dur demek lazım...”