Bakan Özhaseki, 'Müthiş bir adaletsiz ortam doğmuştu'

Bakan Özhaseki, 'Müthiş bir adaletsiz ortam doğmuştu'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, yeni imar yönetmeliği ile ilgili olarak yaptığı açıklamada,  “Yeni imar yönetmeliğinin temel amacı, hak kayıplarının önüne geçmek.”dedi.

 Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, çıkarılan imar yönetmeliğini değerlendirdi.

Yönetmelikte, imarın disipline edilmesi dışında başka bir amacın bulunmadığını dile getiren Bakan Özhaseki, tek tip bir yönetmelik çıkarmamak adına imarın anayasası olarak gördükleri kuralları Bakanlık olarak belirlediklerinin belirterek, 30 büyükşehir belediyesine tek tek yazı yazarak, imar yönetmeliğiyle ilgili teklif istediklerini dile getirdi.

Planlı alanlar konusunda büyük bir istismar olduğunu ve bu istismarın önüne geçmek için bir yönetmelik çıkardıklarını dile getiren Özhaseki, “Haksızlıkların getirdiği de müthiş bir adaletsiz ortam doğmuştu. Bütün bu istismarların ve haksızlıkların önüne geçebilmek için bizim bunu yapmamız gerekiyordu” dedi. Bakan Mehmet Özhaseki, "Bizim amacımız onlarla kavga etmek ve polemiğe girmek değil” şeklinde konuştu.

Dikey yapılaşmanın önünü geçmek için de gayret ettiklerinin belirten Özhaseki, bu konuda önümüzdeki günlerde kamuoyuna bazı açıklamalar yapacaklarını da söyledi.