Bakan Özhaseki: Kayseri'nin üretimi 3,5 kat artacak

Kocasinan Tarıma Dayalı Organize Sanayi Bölgesi'nin tanıtımına katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri'nin yıllık 10 bin ton olan sebze meyve üretiminin kurulacak OSB ile 35 bin tona çıkacağını belirterek, 'Ve Kayseri ekonomisine de yıllık bir milyar civarında da bir katkı sağlanmış olacak' dedi. Ayrıntılar Kayseri Olay haber bülteninde…

Bakan Özhaseki: Kayseri'nin üretimi 3,5 kat artacak
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Ticaret Borsası'nda düzenlenen Kocasinan Tarıma Dayalı OSB'ni basın lansmanına katıldı. Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Miletvekilleri Şaban Çopuroğlu, Murat Cahid Cıngı ve Sayın Bayar Özsoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, oda ve borsa temsilcileri ile bürokratların katıldığı toplantıda konuşan Bakan Özhaseki, tarımsal üretimde 2022 yılında bir önceki yıla göre 2.3 milyar dolar ihracat fazlası verildiğini belirterek, ‘Ara ara ‘şunu da dışarıdan alıyoruz’ gibi başlıkları gördüğümüz zaman insanların morali bozulabilir. Bunu bilelim diye özellikle bunun altını çiziyorum.’ dedi. 

Bakan Özhaseki: Kayseri'nin üretimi 3,5 kat artacak
Kocasinan Tarıma Dayalı Organize Sanayi Bölgesi’nin 1. 237 bin metrekare bir alan üzerine kurulduğunu ifade eden Bakan Özhaseki, ‘Kayseri hem kendi ihtiyacı olan meyve sebzeyi üretecek hem de çevre illere, özellikle yurt dışına Rusya, Avrupa ülkeleri, körfez ülkelerinde gıda satışını yapabilir hale gelecek. Kayseri'de yıllık 10 bin ton sebze meyve üretimimiz var. Bu kurulacak organize sanayiyle birlikte bu üretim miktar 35 bin tona çıkacak. Ve Kayseri ekonomisine de yıllık bir milyar civarında da bir katkı sağlanmış olacak. Biraz önce de söyledim. Yeni bir teknoloji. Bu değişimi elbette ayak uydurmak gerekiyordu. Bulunan bu suyla birlikte zaten bu kapısı açılmış oluyor. Topraksız tarım uygulamasına da geçmiş oluyoruz. Kayseri'ye en yakın Antalya gibi, Adana gibi, Akdeniz ülkelerinde meyve sebze tedariki yapılıyordu. Bu da haliyle bir ulaşım, bir nakliye bedeli konduğunda, biraz daha fiyatlar yükselir hale geliyordu. Bütün bunlar yapıldığında Kayseri'mizde sebzeyi, meyveyi biraz daha ucuza yemiş olacak. Organize sanayi bölgesinin faaliyete geçmesiyle birlikte yaklaşık Kayseri beş milyar liralık bir yatırımı sağlamış olacak.’ diye konuştu. 

Bakan Özhaseki: Kayseri'nin üretimi 3,5 kat artacak