Bakan Özhaseki'den dikkat çeken açıklama: Artık çiple takip yapılıyor!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yapı denetimi konusunda açıklama yaptı. Özhaseki, denetimler ve saha çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bakan Özhaseki, çipli takip yapıldığını dile getirdi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Bakan Özhaseki'den dikkat çeken açıklama: Artık çiple takip yapılıyor!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yapı denetimi konusunda dikkat çeken açıklamalar yaptı. Bakan Özhaseki, yapı denetimine önem verdiklerini ifade ederek, ülke genelinde şu anda 469 bin adet bağımsız işe ait olmak üzere, 800 milyon metrekare inşaat alanının denetiminin devam ettiğini söyledi. 

Bakan Özhaseki'den dikkat çeken açıkladı: Artık çiple takip yapılıyor!

15 BİN 500’Ü AKTİF DENETİMDE
Özhaseki, denetçi olarak belgelendirilen mimar ve mühendislerin 15 bin 500’ünün de aktif olarak bu denetimlerde görev aldığını dile getirdi. Denetim faaliyetlerini hâlen Bakanlık’tan belgeli 2 bin 250 adet yapı denetim kuruluşunun yürüttüğünü kaydeden Bakan Özhaseki, beton takiplerinin çipli takip sistemi ile yapıldığını dile getirdi. 

Bakan Özhaseki'den dikkat çeken açıkladı: Artık çiple takip yapılıyor!

ÇİPLERİ ARTIK YERLİ ÜRETMEYE BAŞLADIK
Bakan Özhaseki, “Bakanlığımızda inşaatlarda kullanılan betonlardaki hata, kayıp kaçak oranlarının 0 ve ya 0’a yakın hâle getirilebilmesi amacıyla betonun çiple takibi için kurduğumuz Elektronik Beton İzleme Sistemi’ni ülke genelinde 2018’de uygulama ya başladık. Bu tarihten itibaren 5 yıllık süreçte tamamlanan 405 bin bina ile devam eden 469 bin adet inşaatın toplamda 33 milyon adet taze beton numunesi alınarak deneylere tabi tutulmuştur. Bu çipleri de artık yerli üretmeye başladık” dedi.