Bakan Koca, vaka haritasını açıkladı! İşte Kayseri'nin durumu...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre haftalık vaka tablosunu içeren haritayı paylaştı. İşte vaka sayısı en fazla artan iller ve Kayseri'nin durumu...

Bakan Koca, vaka haritasını açıkladı! İşte Kayseri'nin durumu...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Haber: Cafer ZENGİN- İllerin 100.000 nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel halini paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Salgını kontrol altında tutma gücümüzü zora sokmayalım. Aşı olup tedbirlere uymak zorundayız." dedi.

KAYSERİ'DE ARTIŞ VAR...

Diğer yandan Bakan Koca'nın paylaştığı 17-23 Temmuz tarihlerini içeren 100 bin nüfusa denk gelen haritada Kayseri, 51.82 oranı ile yer aldı. 10-16 Temmuz tarihleri kapsayan önceki haftanın açıklanan haritasında Kayseri 49.59 oranı ile yer almıştı. 

"KAYSERİ VAKA SAYISI 2 KAT ARTTI"

Bayram etkisinin önümüzdeki günlerde yansımasının beklenildiği vaka haritasında, Kayseri'nin durumu bu şekilde ortaya çıkarken Vali Şehmus Günaydın ile Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, vaka sayılardındaki artışa dikkat çekerek, vatandaşları kurallara uymaları konusunda uyarmıştı. Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, vaka artışını kentte 2 kat olarak ifade etmişti. 

VAKA SAYISI EN ÇOK ARTAN İLLER

Bakan Koca, vaka sayısı önceki haftaya göre en çok artan illeri de açıkladı. Koca, "Son bir haftada vaka sayısı en çok artan illerimiz; Siirt, Diyarbakır, Bitlis, Giresun ve Iğdır. Vaka sayılarındaki artış ve aşılanma oranları arasında ilişki var. Aşı olup tedbirlere uyun" dedi.