Bakan 'Kayseri yoğunluk haritası' açıkladı, Büyükkılıç, 'ciddi artış asla sözkonusu değil' dedi...

Bakan 'Kayseri yoğunluk haritası' açıkladı, Büyükkılıç, 'ciddi artış asla sözkonusu değil' dedi...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Coronavirüs Covid-19 ile ilgili bilgileri kamuoyuna açıkladığı basın toplantısında Konya, Kayseri, Malatya ve Diyarbakır gibi önemli şehirlerin yoğunluk haritalarını ayrıca paylaştı. 

Kayseri haritasının Corona Yoğunluk haritası açıklanan 4 ilden birisi olmasının ne anlama geldiği ile ilgili kamuoyunun beklediği açıklama Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’tan geldi.

Büyükkılıç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Kayseri’nin da aralarında bulunduğu illerin filyasyon açısından örnek olarak gösterildiğini belirterek, “Şehrimizde herhangi ciddi bir artış asla söz konusu değildir. “ ifadelerini kullandı.

İşte Büyükkılıç’ın o açıklaması:

“Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile telefon görüşmeleri gerçekleştirdim. Sayın Bakanımız, tedbiri elden bırakmama anlamında Kayseri ve diğer 3 ili örnek vermiştir.

Şehrimizde herhangi ciddi bir artış asla söz konusu değildir. Sayın Bakanımız sadece #filyasyon açısından örnekleme yapmıştır. Bakanlığımız da sağlık birimlerimizin gösterdiği hassasiyeti takdirle karşılamıştır. Biz birlikte güçlüyüz ve tedbiri asla elden bırakmadan evde kalmaya devam ederek, paniğe kapılmadan kendimizi ve sevdiklerimizi korumalıyız. 

#EvdeKalKayseri”