Bakan'ın istişare toplantısına yoğun katılım

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kayserili sanayici ve iş insanlarıyla bir iftar programında bir araya geldi. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Bakan'ın istişare toplantısına yoğun katılım

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kayseri'ye ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret kapsamında, Kayserili sanayici ve iş insanlarıyla bir iftar programında bir araya geldi. Toplantıya Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri protokolü, oda başkanları, sanayici iş insanları ve Kayseri Organize Sanayi Bölgesi adına OSB Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Çetinçağlar da katıldı.

Bakan'ın istişare toplantısına yoğun katılım

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, toplantının açılış konuşmasını yaparak Kayseri sanayisi hakkında bilgi verdi. Büyüksimitci, 2023 yılında 3 milyar 625 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini belirtti.

Bakan'ın istişare toplantısına yoğun katılım

Bakan Kacır ise yaptığı konuşmada, hükümetin sanayici, yatırımcı ve girişimcilere her zaman destek olacağını vurguladı. Özel sektörün önemine değinen Kacır, hükümetin özel sektörün önündeki engelleri kaldırmaya odaklandığını ifade etti. Türkiye'nin son 22 yılda önemli bir üretim atılımı gerçekleştirdiğini belirten Kacır, bu atılımda Kayseri'nin önemli bir rol oynadığını dile getirdi. Kayseri'deki Organize Sanayi Bölgeleri'nin (OSB) önemine değinen Kacır, yeni OSB'lerin kurulması için çalışmaların devam ettiğini açıkladı. Erciyes OSB'nin kuruluşunun tamamlandığını ve altyapı çalışmalarının hızla devam ettiğini belirten Kacır, Kayseri'ye yeni OSB'ler kazandırma çabalarının sürdüğünü ifade etti.