Bakan'dan, MHP'li Özdemir'e at cevabı!

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir'in, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'ya yönelttiği at sorusuna yanıt geldi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Bakan'dan, MHP'li Özdemir'e at cevabı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya, Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde bulunan ve uzun yıllardan beri yapılan at yetiştiriciliğini sordu.  

Bakan'dan, MHP'li Özdemir'in at cevabı!

YENİDEN CANLANDIRILMASI İÇİN BİR ÇALIŞMA VAR MI?
Özdemir, geçmişte bölgeye has at türlerinin yetiştirilmesi konusunda bazı çalışmalar ve yatırımlar gerçekleşmiş olsa da sonradan bunlardan vazgeçildiğini belirtti. Özdemir, Bakan Yumaklı’ya, ‘Türk kültürü açısından öneme sahip at yetiştiriciliğinin Pınarbaşı Uzunyayla’da yeniden canlandırılması için Bakanlığınızca yapılan bir çalışma var mıdır?’ sorusunu yönetti ve yanıt istedi. 

Bakan'dan, MHP'li Özdemir'in at cevabı!

Bakan İbrahim Yumaklı, Özdemir’in at sorusuna yanıt verdi. Ancak Bakan, at yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılmasına yönelik projenin olup olmadığından çok yapılan çalışmaları anlattı. 
İŞTE BAKAN’IN VERDİĞİ CEVAP
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, MHP’li Özdemir’in sorusuna şu cevabı verdi: Ülkemizde bulunan safkan arap atlarının tamamına yakınının orjini, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğündeki (TİGEM) safkan arap atlarına dayanmaktadır. TİGEM'in at yetiştiriciliği faaliyetleri, Karacabey Tarım İşletmesi, Anadolu Tarım İşletmesi (Çifteler Harası) ve Sultansuyu Tarım İşletmesinde yürütülmektedir. Kayseri ili Pınarbaşı ilçesinde çeşitli at türlerinin yetiştiriciliği, özel işletmeler tarafından yürütülmektedir. Bu atların; doğum sonrası DNA analizlerinin yapılması, analiz sonuçlarına göre anne baba doğrulamasının ardından mikroçip uygulaması ve eşkâl tayininin yapılması, tayların tescil işlemlerinin ardından soy kütüğüne kayıt işlemleri ile korunma aşılarının yapılması Bakanlığımızca yürütülmektedir.

Bakan'dan, MHP'li Özdemir'in at cevabı!