Bakan açıkladı! Yılsonuna kadar 2 enerji kaynağına zam yok

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, yıl sonuna kadar elektrik ve doğalgaz fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haber bülteninde…

Bakan açıkladı! Yılsonuna kadar 2 enerji kaynağına zam yok

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında elektrik ve doğalgaz fiyatlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bayraktar, yıl sonuna kadar elektrik ve doğalgaz enerji kaynağına zam yapılmayacağını duyurdu.

Bakan Bayraktar, ihtiyaç sahibi gruplara yönelik destekleme çalışmalarının sürdüğünü ve yüksek tüketim yapan grupların destek mekanizmalarından daha az faydalanacağını ifade etti.

Bakan Bayraktar açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Özellikle doğalgaz fiyatlarından bahsediyorum. Bu yıl sonuna kadar herhangi bir fiyat artışı öngörmüyoruz, yani özellikle bu süreçte. Bu vesileyle de bir kez daha kısaca bahsedelim. Destek gruplarını belirlemeyle alakalı ciddi bir çalışmanın içerisindeyiz. Gerçekten ihtiyaç sahibi olacak grupların desteklenmesi, bu anlamda yüksek tüketimi olan grupların bu destek mekanizmalarından daha az istifade etmesi ya da istifade ettirilmemesi gibi bir stratejinin içerisindeyiz" dedi.

Bakan Bayraktar açıklamasını şu şekilde sürdürdü: "2025 yılı için özellikle evinde dört yüz-beş yüz kilovat saat tüketimi olan birisinin tüketiminin sebebi büyük oranda ya daha büyük evi olduğu için, belki elektrikli araç kullandığı için vesaire gibi şeylerle bu tüketim gruplarının yüksek gelir grubunda olduğunu düşünüyoruz. Dolayısıyla kim ne kadar para kazanıyor ona bakmıyoruz ama tüketimine bakacağız. Ve o tüketim grubunda da Türkiye ortalamasının iki katı üzerinde tüketimi olan tüketicilere diyeceğiz ki siz bu işin bedelini ödeyin ki biz doğru kesimleri destekleyelim ve onlara yeterince bütçe ayıralım. Böyle bir çalışmayı yapıyoruz." dedi.