Bakan açıkladı: 4 milyondan fazla ihtiyaç sahibi ailenin beklediği haber geldi!

4 milyondan fazla ihtiyaç sahibi ailenin beklediği haber geldi! Son ödemelerin temmuz ayı olduğu Aile Destek Programı uzatıldı. Ödemeler yatmaya başladı. Detaylar Kayseri Olay Haber'in Kayseri Haber bülteninde...

Bakan açıkladı: 4 milyondan fazla ihtiyaç sahibi ailenin beklediği haber geldi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri ve tüm yurttaki ihtiyaç sahibi aileler için müjdeli haber geldi! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 2 yıldır hak sahiplerinin hesaplarına aktarılan Aile Destek Programı'nda son tarih temmuz ayıydı.Son ödemeler 11 Temmuz günü hesaplara aktarılmıştı. Vatandaşların aklında program uzatılacak mı yoksa bitti mi gibi sorular vardı. 

Geçen yıl program dahilinde ihtiyaç sahibi ailelere 12 aylık süre ile desteklenmiş olan programın 1 yıl süre ile uzatılması ve 12 ay daha destek verilmesine karar verilmişti. 5 Ağustos tarihinde yapılan Kabine Toplantısı'nın ardından değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan Aile Destek Programı ile ilgili beklenen haberi verdi. Aile destek ödemesi programı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla 2024 yılının sonuna kadar uzatıldı. Bu kapsamda, Ağustos ayı ödemeleri de hesaplara yatırılmaya başlandı.

Bakan açıkladı: 4 milyondan fazla ihtiyaç sahibi ailenin beklediği haber geldi!

5 Ağustos 2024 tarihinde yapılan Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Aile Destek Programı'na yönelik açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Aile Destek Programı'nın uzatıldığını belirterek; '2 yıldır uyguladığımız destek programımızı, sosyal devlet vasfımızın bir gereği olarak 2024 yılının sonuna kadar uzatıyoruz" dedi. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş ise Türkiye Aile Destek Programı kapsamında iki sene içinde 4 milyondan fazla haneye destek sağladıklarını belirterek, "Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle Türkiye Aile Destek Programımızın bu yılın sonuna kadar uzatılmasının ardından bu ay için toplamda 3,8 milyar TL ödeme yapılacağını duyurdu.

Bakan açıkladı: 4 milyondan fazla ihtiyaç sahibi ailenin beklediği haber geldi!

Bakan Göktaş, program kapsamında 2 yılda 4 milyondan fazla hane desteklendiğini, bugüne kadar toplam 92,1 milyar TL yardım sağlandığını ifade etti. Aile Destek Programı'na bu ayki ödemeyle birlikte yaklaşık 3,2 milyon haneye 2,9 milyar TL ve 2,2 milyon haneye, 5,4 milyon çocuk için yaklaşık 900 milyon TL olmak üzere toplamda 3,8 milyar TL destek verilecek.

Bakan Göktaş, sosyal yardımların eşit ve adil bir şekilde, toplumun tüm kesimlerine ulaştırıldığını vurgulayarak, “Gelişen hayat koşullarına göre sosyal yardım programlarımızın etkinliğini artırarak hizmet vermeye devam ediyoruz” dedi.