Bakan'a 'Kayseri'de sokağa çıkma yasağı' sorusu!
Kayseri'de infial yaratan olayların ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya Kayseri soruları. Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya yönelttiği sorulara cevap istedi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.
Kayseri’de infial yaratan olayların ardından dikkat çeken gelişmeler yaşanıyor. Bu konuda DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya Kayseri soruları yöneltti.
Sokağa çıkma yasağı detayı!
Ekmen, ‘30 Haziran’da Kayseri’nin Melikgazi ilçesindeki pazaryerinde bir çocuğun cinsel istismara maruz bırakıldığı iddiası sosyal medya üzerinden yayılmış, ardından yaşanan sokak olayları Suriyelilerin oturduğu semtlerde büyüyerek, sokak saldırıları, ateşe verilen bina ve araçlar vakaları yaşanmıştır. Kayseri Valiliği, olaylarla ilgili Suriye uyruklu bir kişinin gözaltına alındığını, tacize uğradığı iddia edilen çocuğun da koruma altına alındığını duyurmuş ancak hadiseler ardından birçok ile sıçramıştır. Hatay, Bursa, Kilis, Konya, Şanlıurfa, Adana, Gaziantep, İzmir, Antalya ve İstanbul’da göçmenlere ait işyerleri ve araçlar tahrip edilmiş, göçmen karşıtı sloganların atıldığı yürüyüş ve protesto gösterileri düzenlenmiştir’ dedi. Bakan Yerlikaya’nın cevaplaması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi veren Deva Partisi Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, sokağa çıkma yasağı uygulanması gerektiğini savundu.
Bakanlığın bir eylem planı var mı?
Ekmen, Bakan Yerlikaya’ya şu soruları yöneltti ve yanıt istedi: Emniyet Güçleri tarafından olaylara müdahalenin geciktiği yönündeki iddialar hakkında idari soruşturma yürütülmüş müdür? Olayların gelişimini önlemekte yeteri kadar istihbarat bilgisi neden alınamamıştır? İhmali olanlar hakkında adli idari işlem yapılmış mıdır? Sokağa çıkma yasağı ve idari kararla eylem yasağı tedbirleri neden uygulanmamıştır? Geçtiğimiz yıl Ankara Altındağ’da ve zaman zaman değişik yerlerde yaşanan olaylar dikkate alındığında benzer olayların bir kez daha yaşanması, yaşandığında hızlı ve doğru müdahale yapılabilmesi için Bakanlığınızın bir eylem planı var mıdır? Bu konuda risk altındaki illerle ilgili olarak bir eğitim ve harekât planı hazırlanmış mıdır? Hangi ilde, kimler hakkında, hangi gerekçelerle, hangi işlemler yapılmıştır?