Bahçeli ve Davutoğlu'nun eski Danışmanı Bakan oldu!

Yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, eskiden danışmanlık yaptığı isimlerle de dikkat çekiyor. Bilgin 2014 yılında MHP'den ayrılıp, eski Başbakan Davutoğlu'nun danışmanı olmuştu.

Bahçeli ve Davutoğlu'nun eski Danışmanı Bakan oldu!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na atanan Vedat Bilgin ismi dikkat çekti. Bilgin, MHP Lideri Devlet Bahçeli ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu' nun danışmanlığını yapan bir isim. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla iki yıl önce Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı'na atanan Ankara eski Milletvekili Prof. Dr. Vedat Bilgin Bayburtlu.  
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye başdanışmanlık yapan ve aynı zamanda MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi olarak da görev yapan Bilgin, 2014 yılında eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da Başdanışmanlığını yaptı. 

Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Vedat Bilgin, 1970'li yılların başından beri ülkücü camia içinde olan bir isim. Akşam Gazetesinde köşe yazarlığı da yapıyor. Vedat Bilgin, geçmişte "MHP tabanının Kemalistleştiğini" belirten yazılar da kaleme almıştı.

VEDAT BİLGİN KİMDİR?

22 Eylül 1954'te Bayburt'ta doğdu. Baba adı Ahmet, anne adı GÜLPAŞA'DIR. Öğretim Üyesi; Hacettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesini bitirdi. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinde "Şehirleşme ve Sanayileşme İlişkileri" konusunda master çalışmasını, "Türkiye'de Sanayileşme Politikaları ve Demokratikleşme Süreci" adlı çalışmasıyla da İktisat Sosyolojisi alanında doktorasını tamamladı.

York Üniversitesinde misafir öğretim üyesi olarak bulundu. Michigan Üniversitesinde "Orta Doğu Toplumlarında Modernleşme Sorunları" konulu uluslararası çalışmada yer aldı. Gazi Üniversitesi İİB Fakültesinde Öğretim Üyeliği, TCDD Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölüm Başkanlığı ve Başbakan Başdanışmanlığı görevlerinde bulundu. Çok sayıda yayımlanmış araştırma kitabı, makale ve çalışmaları bulunmaktadır.