Bahçeli'nin 'Öcalan' çıkışına Kayserili Genel Başkan Yardımcısından açıklamalar

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partisinin grup toplantısında yaptığı son yılların en dikkat çeken çağrısına Kayserili Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir neler söyledi? Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Bahçeli'nin 'Öcalan' çıkışına Kayserili Genel Başkan Yardımcısından açıklamalar
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Lideri Devlet Bahçeli’nin dün partisinin grup toplantısında siyaset gündemine bomba gibi düşen ‘Öcalan’ çıkışı yaptı.

MHP Lideri Bahçeli, “Şayet terörist başının tecridi kaldırılırsa, gelsin TBMM’de DEM sıralarına katılıp silah bıraktığını ilan etsin, terörün tamamen bittiğini örgütün lağvedildiğini haykırsın” açıklamasına destek verenler kadar sert tepki gösterenler de oldu. 

‘Kulaklarıma inanamadım’

MHP’nin kurucu Alparslan Türkeş’in kızı, İYİ Parti Adana Milletvekili Ayyüce Türkeş Taş, Bahçeli’nin sözlerini sert bir dille eleştirdi. “Kulaklarıma inanamadım…” diyerek sözlerine başlayan Milletvekili Taş, “Bebek katili, terörist başını meclise davet edip konuşma yapmasını isteyen ve UMUT HAKKINDAN yararlansın diyen Devlet Bahçeli’yi kınıyorum. Herkes oturduğu koltuğun sorumluluğunu taşımakla mükelleftir. Kimse Başbuğ Alparslan Türkeş’in koltuğunda oturup teröre yandaşlık yapamaz.. TBMM’de yeteri kadar terörist varken birde onların ele başını meclise sokmak kimsenin haddi değildir. nokta.” açıklamalarında bulundu. 

Özdemir: ‘Önce ülkem ve milletim’ hassasiyeti size fazla geliyor

Ayyüce Türkeş Taş’ın bu çıkışına MHP Genel Başkan Yardımcısı, Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir’den yanıt gecikmedi. Milletvekili Özdemir, “Teşekkür, alaka, yakın takip, ilgi ve desteğine her zaman mazhar olduğunuz ‘hocanızın’ acısını ve mensubiyetinizi başka yollarla yaşamanızda ve göstermenizde fayda var. ‘Önce ülkem ve milletim’ hassasiyeti size fazla geliyor, uzun sürek kaldığınız ABD hassasiyetinden memleketi anlamanız ve yorumlamanız mümkün olmuyor.” sözleri ile Taş’a cevap verdi. 

 

 

‘MHP olarak bu konunun özellikle takipçisi olacağız’

Özdemir’den bir tepki de İstanbul Altınbaş Üniversitesi Öğretim Üyesi, Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM) Başkanı Eray Güçlüer’e geldi. 

Bahçeli’nin konuşmaları için böyle bir şeyin mümkün olmadığını söyleyen Güçlüer’e Özdemir şu sözlerle yanıt verdi; “Haber Global’de konuşan Eray Güçlüer, okuduğunu anlamayan, işittiğini kavrayamayan haliyle kendi vasat tutumunu yansıtmak bir yana, akademik disiplin ve anlayıştan da ne derecede uzak bir kişilikte olduğunu gösteriyor. 

Bu şahsın yorum ve çalışmalarına bakarak, kendisinin Türkiye’ye hizmeti değil, aksine Türkiye üzerinde oyun kuran çevrelerin lehine çalışmayı esas aldığı anlaşılıyor. Aynı ismin PKK hassasiyetiyle; ABD ve İsrail tezlerini savunduğu kadar Türkiye’nin herhangi bir milli duruş ve çıkarını benimsememiş olduğu da malum halini belli etmiştir. Türkiye’nin bölünmesi projesine yorumlarıyla sağladığı sinsi çabaları gün yüzüne çıkmıştır. Bu şahsı kim yetiştirmiş, kimler kullanmakta ve Türkiye’de ekrana çıkma imkanını özellikle sağlamaktadır? MHP olarak bu konunun özellikle takipçisi olacağız.”