Bahçeli'nin Kayserili Danışmanından 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' çıkışı

Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde teğmenlerin kılıçla yaptığı 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganları konuşulmaya devam ediyor. Konuya ilişkin dikkat çeken bir açıklamada MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Kayserili Basın Danışmanı Yıldıray Çiçek'ten geldi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Bahçeli'nin Kayserili Danışmanından 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' çıkışı

Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde teğmenlerin Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk için attığı sloganlar gündem olmuştu. Törende, ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganları gündemdeki yerini korurken, kimileri tarafından görüntüler desteklendi kimileri tarafından ise eleştirildi. 
Teğmenlere ilk destek Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir’den gelmiş, ‘Genç teğmenlerimiz kanun, nizam, amir ve başkomutanlarına sadıktır, vazifelerinin farkındadır’ ifadelerini kullanmıştı. 

MHP cephesinden bir açıklama daha geldi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldıray Çiçek, konuyu köşe yazısına taşıdı. ‘Mustafa Kemal’in askerleri, düşmanları, istismarcıları’ başlığı ile bir köşe yazısı yayımlayan Çiçek, teğmenleri hedef gösterenleri eleştirdi. 

Aynı zamanda sosyal medya hesabından da bir paylaşım yapan Çiçek şu ifadeleri kullandı; 

“Teğmen İkra Kuyumcu’nun konuşmasındaki "Mete Han'dan Alparslan'a, Fatih Sultan Mehmet'ten Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e uzanan 2200 yıllık Türk Devlet geleneklerine dayanan milli yolda yürüyeceğimize söz veriyoruz." sözleri de her Türk askerini bu milli şuurda birleştirmelidir.

Bu birleşimi ve bütünlüğü sağlayamayana da zaten Türk askeri denilemez!

Unutmamalıdır ki; 'Su uyur, düşman uyumaz.'

Din maskeli FETÖ’nün TSK içinde nasıl yapılandığı ve 15 Temmuz’da nasıl darbe girişiminde bulunduğu da Türk tarihinin arşivine kara gün olarak girmiştir. FETÖ’nün Atatürkçü, solcu, milliyetçi maskesini çok iyi kullandığı da bilinen bir gerçek.”