Bağımsız aday Aslandoğan: İşçiler ölmeden önlem alınsın

Bağımsız aday Aslandoğan: İşçiler ölmeden önlem alınsın
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Avukat Eylem Sarıoğlu Aslandoğan, 3 Mart İş Cinayetlerine karşı Mücadele Günü’nde bir açıklama yaptı. Aslandoğan, “İşçiler ölmeden önlem alınsın” ifadelerini kullandı.

Aslandoğan, “Ülkemizin, işçi cinayetlerinde birinci sırada olduğunu görüyoruz. 2002’de bu yana iş cinayetlerinde yaşamını kaybeden işçi sayısı verilere göre 22 bin kişi, bu çok üzücü bir durumdur. Bizler diyor ki, işçiler ölmeden önlemler alınsın, denetlemeler düzenli olarak yapılsın” dedi.

“BU GİDİŞATA DUR DİYELİM”

Kriz ile birlikte işçilerin her geçen gün işten atıldığını biliyoruz diyen Aslandoğan, “Patronların az işçiyle çok iş yapma isteği emekçileri ölüme sürüklüyor. Patronların daha fazla kar isteği, işçilerin emekçilerin yaşamlarına mal oluyor. İş Kanunu’nda yer alan telafi çalışması, denkleştirme, çağrı üzerine çalışma, kısmi süreli çalışma, asıl işveren-alt işveren ilişkisi gibi kuralsız çalışma koşullarına neden olan düzenlemeler kaldırılmadığı sürece işçi sağlığı ve iş güvenliği alanındaki düzenlemeler bir anlam ifade etmeyecektir. Bu gidişata dur demeliyiz” diye konuştu.

“KAYSERİ’DE 3 MART’TA BİR İŞÇİ YAŞAMINI YİTİRDİ”

“Kayseri’nin Yahyalı ilçesinde özel bir maden ocağında asansör boşluğuna düşen Barış Akış isimli işçi kardeşimiz yaşamını yitirmiştir” diyen Aslandoğan şöyle konuştu: “3 Mart İşçi Cinayetlerine karşı Mücadele Günü’nde bir işçi kardeşimiz yaşamını yitirmiştir. Daha kaç canımız yaşamını kaybedecek. Yeter artık diyoruz. Ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz”

“İŞÇİ CİNAYETLERİNE KARŞI BİRLİKTE MÜCADELE EDELİM”

İşçi cinayetlerine karşı işçi ve emekçileri birlikte mücadele etmeye çağıran Aslandoğan, “İşçilerin çalışma koşulları düzenlenmelidir. Kullandıkları makinelerin düzenli olarak bakımı yapılmalı, özellikle inşaat sektöründe önlemler alınmalıdır. Bir avuç patronun daha fazla kazanç sağlaması için işçiler canından olmamalıdır. İşçiler bir araya gelmeli, taleplerini sıralamalı, önlemlerin alındığı koşullarda iş başı yapmalıdır. İşçilerin, işçi cinayetlerine karşı mücadele etmesinden başka çaresi yoktur. Biz de elimizden ne geliyorsa yapacağız” ifadelerini kullandı.