Aydın 'Evimciler' konusunda uyardı: Dikkat edilmeli...

Anadolu Yapı Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkanı Ali Aydın, son dönemlerde sayısı artan ve kamuoyunda 'Evimciler' olarak bilinen yapılara dikkat çekti ve uyardı. Aydın, Olay Türk TV'de Sansürsüz Ramazan Özel programına katılarak, soruları yanıtladı ve inşaat sektöründe yaşananları değerlendirdi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Aydın 'Evimciler' konusunda uyardı: Dikkat edilmeli...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Anadolu Yapı Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkanı Ali Aydın, son dönemlerde sayısı giderek artan ve evimciler olarak bilinen yapılar konusunda vatandaşları uyardı. Aydın "Dikkat edilmeli. Zincir koparsa olan konutlarını alamayanlara olur" dedi.
Ortaya konan sistemde havuzda para biriktirerek ve kura yöntemiyle vatandaşların konut sahibi olmasının vaat eidldiğini belirten Aydın, bu kuruluşlarda risk olduğunu belirtti. Aydın; "Ben gerçekten bu kuruluşların kendine göre bir mantığının ve emek olduğunu bir inandırıcılık sağlayarak insanların elinden bu ücretleri ve taksitleri aldığını hiç bir şeyde yapmadı diyemeyeceğim. Belli noktalarda yaptılar ama bir noktada kopuş olabilir. Neticede bir konut var müteahhit satacak bir şart name yapıp 'şu tarihte alacağım' diye bir şey yok. Bu sistemde herkes birbirine destek olarak, kura çekerek ve zamanlamaya koydukça ve o para havuzda biriktikçe konuta dönüşüyor. Oluşan konutta da kime sıra gelirse o alıyor sırası gelmeyen alamıyor. Burada zincir bir koparsa kaybeden konutu alamayanlar olur dolayısıyla risk var" diye konuştu.